Home » Nederland » Ulft

Ulft

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

Een amateurvoetbalwedstrijd in Ulft met een bezoekend team uit Keijenborg. Hier zou een bezoekende speler “aap” en “zwarte” gezegd hebben tegen een speler met een donkere huidskleur uit Ulft.

*

En man uit Ulft moet in Zutphen voorkomen wegens een serie delicten tegen een politieagent in Voorst in oktober 2015. Het gaat hier om groepsbelediging, bedreiging, wederspannigheid en vernieling. Hij beledigde mensen van Indonesische afkomst en mensen met een gekleurde huidskleur. Hij zei toen dingen als “Vieze vuile zwarte“, “vuile kut Marokkaan, vieze pinda“, “kanker zwarte, vuile pinda“, “nikker“, “vuile zwarte vieze kankerwout” en “vuile Turk“. Ook bedreigde hij de vrouw en dochter van een politieagent. De man wordt vrijgesproken van groepsbelediging, maar voor alle andere aanklachten krijgt hij een werkstraf.

*

In Ulft beledigt een man iemand met een Turkse achternaam met de woorden: “Vieze Turk, ga naar je eigen land, terrorist, kankerturk, schijtvolk“. Hij moet in augustus 2017 voor de rechter verschijnen.

*

Zondagavond komt de politie op een melding af van het afsteken van zwaar vuurwerk in Voorst. Er komt een man schreeuwend uit een restaurant op ze af, hij is dronken. Hij uit ernstige beledigingen en bedreigingen naar de politie en wordt gearresteerd. Het gaat om een 41-jarige man uit Ulft. Hij maakt discriminerende opmerkingen naar één agent in het bijzonder, zoals “pinda, vieze zwarte, vuile nikker, vuile Turk, vuile kut Marokkaan”. De man gedraagt zich heel agressief en verzet zich tegen zijn arrestatie. Op het politiebureau blijft hij doorgaan. Hij moet in april 2017 voorkomen wegens groepsbelediging en de bedreigingen.

*

Bij een amateurvoetbalwedstrijd in Ulft maakt een supporter van het bezoekende Etten racistische opmerkingen naar een donkere speler van de thuisploeg. De scheidsrechter staakt de wedstrijd in de zeventigste minuut. De dader wordt voor anderhalf jaar geschorst en zal een boete betalen.