Home » Nederland » Soest

Soest

Filter

Kroniek

8 resultaten
*

De rechtbank van Rotterdam veroordeelt een 47-jarige man uit Wateringen tot twintig jaar gevangenisstraf voor twee moorden op homo’s in het Kralingse Bos in Rotterdam en een poging tot moord in Soest. Het gaat om doelgericht geweld tegen homo’s in 1993.

*

Voor Nederland stelt Kamervragen over het zweren op Allah bij een militaire beëdiging voor het gemeentehuis van Soest. De partij vindt dit een verkeerde ontwikkeling. Ze wil dat militairen, politiemedewerkers en Rijksambtenaren niet de mogelijkheid zouden moeten hebben om een islamitische eed af te leggen.

*

De gemeente Soest vergadert over de opvang van asielzoekers en mogelijke locaties hiervoor. Er zijn enkele insprekers uit de hoek van de PVV zoals Patrick van Rijn van de Partij voor Soest, om te ageren tegen de opvang. Hij is actief bij de PVV-actiegroep AZC-Alert. Op 1 oktober besluit de gemeente definitief geen AZC in Soest toe te staan. Er zou onvoldoende draagvlak zijn bij de politiek en onder de bevolking.

*

Voorpost Midland organiseert een cultureel uitje naar het Nationaal Militair Museum in Soest. Dit museum is gehuisvest langs de voormalige startbaan van de gesloten luchtmachtbasis Soesterberg. Florens van der Kooi is hierbij aanwezig. Hij is de actieleider van Voorpost.

*

Patrick van Rijn uit Soest twittert dat hij deze avond posters van de PVV geplakt heeft in de Provincie Utrecht.

*

Patrick van Rijn van de actiegroep “Pro Zwarte Piet” doet in zijn woonplaats Soest aangifte van bedreigingen uit de anti-Zwarte Piet hoek. Hij doet aangifte vanwege “het aanzetten van racisme, haat en geweld.” Patrick van Rijn heeft zelf ook wel harde uitspraken op internet gedaan, maar hij stelt dat hij nooit heeft aangezet tot geweld.

*

Identitair Verzet afdeling Utrecht plaatst een bericht op Facebook waarin geschreven wordt dat er vandaag flyers en posters zijn gedrukt om mensen in Soest te bewegen niet op de PvdA te stemmen. Hierbij staat een foto van een aangeplakte poster met de tekst: “Een stem op de PvdA is een stem op de moskee stempassen ronselaar!”.

*

Deze avond rond kwart over acht twittert Voorpost: “’Informatieavond’ over komst centrum voor asielnemers in Zeist-Soest. Nul info, wel intimidatie.” Voorpost is dus bij deze bijeenkomst in Soest aanwezig. Er is een intekenlijst waar vrijwilligers, die met de asielzoekers willen werken, zich in kunnen schrijven. Voorpost zegt hierover: “binnenkort komen we terug” en “de intekenlijst met vrijwilligers is gekopieerd. Die krijgen binnenkort een beleefd briefje van ons”.