Home » Nederland » Soesterberg

Soesterberg

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

Voorpost Midland organiseert een cultureel uitje naar het Nationaal Militair Museum in Soest. Dit museum is gehuisvest langs de voormalige startbaan van de gesloten luchtmachtbasis Soesterberg. Florens van der Kooi is hierbij aanwezig. Hij is de actieleider van Voorpost.

*

Halverwege de middag twittert Voorpost een foto van hun spandoek met de tekst “Hand in hand terug naar eigen land”. Ze schrijven erbij: “Spandoek boven snelweg bij asielnemerscentrum Kamp Zeist” met de hashtag #stopimmigratie. Voorpost voert actie tegen de komst van vluchtelingen in het net geopende azc bij Soesterberg. Het spandoek hangt aan een viaduct over de snelweg A28.

*

Het College voor de Rechten van de Mens kijkt naar een klacht van een Turkse Nederlander uit Amsterdam die in augustus 2012 en mei 2013 een zware motorfiets probeerde te huren bij een bedrijf in Soesterberg. Het werd hem beide keren zonder opgaaf van redenen geweigerd en hij voelde zich gediscrimineerd. Het College stelt vandaag dat het niet gebleken is dat de man op grond van zijn afkomst gediscrimineerd is. Het motorverhuurbedrijf had andere redenen om  de verhuur te weigeren.

*

Een Turkse man uit Amsterdam probeert een motorfiets te huren bij een bedrijf uit Soesterberg. Zonder opgaaf van redenen wordt hem dit geweigerd. Hij voelt zich gediscrimineerd en doet zijn beklag bij twee meldpunten.

*

Jos van Hal-Scheffer uit Soesterberg beëindigd zijn voorzitterschap van de PVV fractie in de provincie Utrecht. Hij is in opspraak geraakt omdat zijn vrouw verdachte is in een fraudezaak die om miljoenen euro’s zou gaan. Begin juli neemt hij het betreurenswaardige besluit zelfmoord te plegen.