Home » Nederland » Kampen

Kampen

Filter

Kroniek

10 resultaten
*

Een vrouw uit Kampen krijgt een voorwaardelijke taakstraf van de rechtbank van Almelo omdat ze eind juli 2014 op internet schreef: “De enige goeie moslim is een dode moslim. Bevrijd Nederland van dit kankergezwel en stem op Wilders“. Ze wordt veroordeeld voor discriminerende belediging jegens moslims en Turken, wegens hun godsdienst en ras.

*

Twee ruiten van een moskee in Kampen worden deze ochtend vernield. De buren horen glasgerinkel en bellen de politie. Naast de ingang zijn twee ruiten kapot.

*

Een nieuwsmedium bericht over burgers in Kampen die niet blij zijn met de mogelijke komst van asielzoekers in een luxe vrijstaande boerderij bij Kampen. Ze vinden een verbouwing te duur en vrezen waardedaling voor hun eigen huizen. Ze maken zich zorgen over de brandveiligheid van de boerderij en de veiligheid in de buurt. De ouders van kinderen die paardrijden bij een nabijgelegen manege willen hun kroost van paardrijden halen, als er minderjarige asielzoekers komen wonen. Een groep van 24 bezorgde bewoners, de wijkvereniging en de manege gaat bezwaar maken tegen de plannen.

*

De neonazi Michael Lemmers uit Hoorn komt in Alkmaar voor de rechter wegens het dreigen met een aanslag tegen een asielzoeker. Hij was in september 2016 gearresteerd en was kwaad over het verkrachten van zijn nichtje in Kampen. Hij poseerde met een echt lijkend airsoft geweer van een vriend uit Kampen op een foto en plaatste teksten online zoals “Blood & Honour“, “Waffen SS 88“, “kom in actie voor die parasieten, die onze vrouwen verkrachten“, “white power” en hij plaatste er hakenkruisen bij. De rechter geeft hem kleine voorwaardelijke werkstraf.

*

De rechtsextremist Michael Lemmers uit Hoorn wordt deze avond opgepakt. Hij is een ex-lid van de radicale partij CP’86. Hij dreigde op internet met een aanslag op asielzoekers. Lemmers zegt familie te zijn van het meisje dat vorig weekend in Kampen door een asielzoeker werd aangerand. Hij sprak over een vergeldingsactie en poseerde met een geweer. Bij zijn berichten staat bovendien “Blood & Honour“. Het vuurwapen waarmee hij poseert is van een vriend uit Kampen en het gaat een airsoftgeweer. In december 2016 volgt een strafzaak tegen hem.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak over een klacht van twee woonwagenbewoners tegen de gemeente Kampen. Die stopte met de verhuur van een standplaats in IJsselmuiden. Het College stelt dat er geen sprake van discriminatie op grond van ras is. De vrouw woont pas sinds kort in een woonwagen en de man kan niet aantonen dat hij de standplaats feitelijk bewoonde en hij draagt geen feiten aan waaruit blijkt dat hij gediscrimineerd zou zijn. Zijn familie woont al wel generaties in woonwagens.

*

Een vrouw uit Kampen plaatst een bericht op een openbare Facebookpagina als reactie op een mediabericht. Ze schrijf: “De enige goeie moslim is een dode moslim. Bevrijd Nederland van dit kankergezwel en stem op Wilders“. Er volgt een strafzaak in maart 2017.

*

Er zijn racistische teksten en een hakenkruis geklad op de woning van een Zambiaanse vrouw in Kampen. Er is ook een hakmes achtergelaten.

*

Een 21-jarige man uit Kampen krijgt een taakstraf van veertig uur van een rechter in Zwolle. Hij had zich in december 2011 op de lokale televisie discriminerend uitgelaten met kreten als “roetmoppen” en “kutzwarten” tijdens een Kerstmarkt. Hij zou destijds flink dronken zijn geweest en heeft excuses aangeboden.

*

De politierechter in Zwolle veroordeelt een 37-jarige man uit Kampen tot een werkstraf. Hij had het Marokkaans-Nederlandse GroenLinks Kamerlid Tofik Dibi via internet bedreigd. De Kampenaar was boos geworden toen Dibi de PVV in oktober 2011 een “stelletje racisten” had genoemd.