Home » Engeland

Engeland

Filter

Kroniek

13 resultaten
*

PVV-leider Geert Wilders plaatst een reactie op internet op een terreuraanslag in Manchester. Hij roept op om “onze landen te deïslamiseren”: “Close our borders. Deïslamize our nations! Now!“. Hierna wordt dit bericht in Duitsland geblokkeerd, mogelijk vanwege een wetsvoorstel in Duitsland waarin staat dat sociale mediabedrijven die haatzaaien door hun gebruikers niet aanpakken een flinke boete kunnen krijgen.

*

Een Syrische man, met een Italiaans paspoort, komt met zijn auto aan bij de incheckbalie van een veerboot om de overtocht te maken van Hoek van Holland naar Harwich in Engeland. Er is een probleem met zijn boeking en hij moet een half uur wachten. Als hij bij een andere balie later wel in kan checken maakt hij een aantal keer een schietgebaar met zijn hand naar de eerdere baliemedewerker, die hem liet wachten. Er wordt alarm geslagen en de medewerker doet aangifte bij de Marechaussee wegens bedreiging. De Syriër wordt apart genomen en mist zijn boot. Hij voelt zich hierna gediscrimineerd vanwege zijn Syrische afkomst en doet aangifte bij het College voor de Rechten van de Mens.

*

De English Defence League (EDL) demonstreert in Dover tegen ongecontroleerde immigratie. Hier doen twee Pegida-activisten uit Friesland aan mee. Op een grote vlag van de EDL staat de slogan: “No More Mosques”.

*

De gemeenteraadsfractie van de PVV in Den Haag keert zich tegen het bezoek vandaag van “haatsjeik” Haitham al-Haddad uit London aan het stadhuis van Den Haag. Hij is er uitgenodigd voor een lunch door een islamitische partij. Haddad wordt beschuldigd van antisemitisme en vrouwvijandige uitspraken. De PVV wil de man niet toelaten tot het stadhuis.

*

In Rotterdam verspreidt Voorpost drieduizend pamfletten tegen de komst van “haatimam Haitham al-Haddad” die op 8 februari wil gaan spreken. Deze islamgeleerde uit Londen wordt beschuldigd van het doen van antisemitische uitspraken.

*

Op haar website post de VNNB vandaag een steunverklaring voor de aanslag op een Britse militair in Woolwich bij Londen in Groot Brittannië op 22 mei door radicale moslims. Ze schrijven dat de aanslag gerechtvaardigd was omdat de soldaat bij de imperialistische Britse bezettingsmacht in Afghanistan diende. De VNNB betuigt solidariteit met de aanslag met deze redenering: “Als revolutionair nationalisten nemen wij een consequent anti-imperialistisch standpunt in” en ze veroordelen de reactionairen die in islamofobie vervallen. “Zolang de Amerikaans-Zionistische agressie voortduurt is militant verzet tegen hen en hun bondgenoten gerechtvaardigd”.

*

Vandaag wordt er melding gedaan van een extreemrechtse sticker die is aangeplakt in Utrecht. Het gaat om een sticker van de Engelse voetbalploeg Millwall FC uit Londen met hun logo (een leeuw) waarnaast een Keltisch Kruis staat. De aanhang van Millwall staat bekend als racistisch en gewelddadig.

*

Voetbalsupporters van ADO Den Haag misdragen zich tijdens een uitwedstrijd in Newcastle, Groot-Brittannië. Tijdens een oefenwedstrijd tegen Newcastle United maken ze oerwoudgeluiden richting Engelse spelers met een Afrikaanse achtergrond.

*

De radicale islamitische shariageleerde Haitham al-Haddad uit Londen is spreker in Amsterdam. Hij is omstreden wegens zijn vijandige uitspraken over Joden. De PVV had in maart al Kamervragen over hem gesteld. De Minister ziet echter geen mogelijkheden zijn bezoek te verbieden.

*

De PVV wil de sprekers van het “Nationaal Islam Congres 2012” in april in Amsterdam de toegang tot Nederland ontzeggen. De partij stelt vandaag vragen hierover aan minister Leers en noemt het een “haatcongres”. De PVV wil vooral Haitham al-Haddad uit Londen weren, omdat die anti-Joodse uitspraken doet. Leers antwoordt later dat je niet zomaar Europeanen de toegang tot Nederland kunt weigeren zonder stevigere gronden.

*

Vandaag en morgen staat de islamitische shariageleerde Haitham al-Haddad uit Londen als spreker gepland op een bijeenkomst van islamitische studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Er ontstaat ophef hierover. De man staat ook bekend om zijn antisemitische uitspraken. Hierom protesteren joodse organisaties tegen zijn komst. Ook zou er een dreiging zijn geweest van een demonstratie uit extreemrechtse hoek. De VU blaast de plannen af, waarop debatcentrum de Balie hem wil boeken. Een Kamermeerderheid met ook de PVV stelt dat hij niet welkom is, maar de minister ziet onvoldoende redenen om hem te weren. Op de 17e spreekt al-Haddad toch in de Balie. Hij biedt zijn excuses aan voor eventuele beledigingen en ontkent anti-joodse uitspraken gedaan te hebben . Hij zegt ook dat vrouwen niet moeten discussiëren over vrouwenrechten. PVV Kamerlid Hero Brinkman is aanwezig bij het debat. Na afloop zegt Brinkman’s medewerker Ehsan Jami aangifte tegen al-Haddad te willen doen wegens het oproepen tot geweld en moord, door te zeggen dat afvallige moslims gedood moeten worden. De Balie heeft overigens tientallen dreig- en scheldtelefoontjes binnen gekregen van tegenstanders van het debat. Ook stellen allerlei Kamerleden, inclusief de PVV, vandaag opnieuw Kamervragen. Justitie seponeert later de aangifte van Jami tegen al-Haddad wegens aanzetten tot haat en discriminatie.