Home » Haitham al-Haddad

Haitham al-Haddad

shariageleerde uit Londen

Filter

Kroniek

13 resultaten
*

Het nieuws komt naar buiten dat de PVV in Almere vragen heeft gesteld aan de burgemeester. De partij wil dat hij twee islamitische sprekers weert uit Almere. Die willen op 31 januari spreken in Almere Buiten. Een van hen is Haitham al-Haddad, die al naar Almere uitweek na eerdere ophef. Als de burgemeester de bijeenkomst niet wil verbieden noemt de PVV hem een ‘flapdrol’ en ongeschikt als burgemeester. De PVV noemt Haddad een antisemiet.

*

Kamervragen van de PVV met Geert Wilders over de komst van “haat- en geweldprediker” Haitham al-Haddad naar Utrecht voor een islamconferentie. Ze willen dat hij niet tot Nederland toegelaten wordt en hem voor eeuwig de toegang ontzeggen. Door alle ophef zegt de zaal in Utrecht de verhuur af. Haddad gaat eind januari in Almere spreken.

*

De twee parlementariërs van Voor Nederland stellen Kamervragen over een vermeende “doofpot” na aanrandingen door asielzoekers in Almere. Later blijkt het om één geval van aanranding te gaan. De partij vraagt of er bewust informatie over incidenten met asielzoekers achter wordt gehouden.

In een tweede vragenronde willen ze islamitische “geweldsprediker” Haitham al-Haddad uit Groot-Brittannië, die in Utrecht wil spreken, de toegang tot Nederland ontzeggen en stichtingen die hem uitnodigen verbieden. Voor Nederland vraagt of er al een database is van geweldspredikers. Door alle ophef zegt de zaal in Utrecht de verhuur af. De prediker wijkt later uit naar Almere.

*

Tweede Kamerlid Joram van Klaveren stelt Kamervragen over de “islamitische geweldsprediker” Haitham al-Haddad die het vrijdaggebed in een moskee in Almere leidt. Hij wil weten of de overheid al-Haddad in de gaten houdt.

*

De gemeenteraadsfractie van de PVV in Den Haag keert zich tegen het bezoek vandaag van “haatsjeik” Haitham al-Haddad uit London aan het stadhuis van Den Haag. Hij is er uitgenodigd voor een lunch door een islamitische partij. Haddad wordt beschuldigd van antisemitisme en vrouwvijandige uitspraken. De PVV wil de man niet toelaten tot het stadhuis.

*

De Britse islamgeleerde Haitham al-Haddad is op bezoek bij een islamitisch centrum in Rotterdam. Hij staat bekend om zijn antisemitische en antichristelijke uitspraken. In de afgelopen week heeft zowel Identitair Verzet als Voorpost opgeroepen voor protest. Beide clubs komen zelf echter niet opdagen bij de bijeenkomst.

*

Deze avond rond 22:00 uur post Voorpost een bericht op Facebook dat ze “vanavond” pamfletten in Almere heeft verspreid tegen de komst van islamgeleerde sjeik Haitham al-Haddad met de tekst “Geen Ruimte voor de Haatimam in Almere!”. De Britse sjeik is eerder in opspraak geraakt door antisemitische uitspraken en staat voor 7 februari op het programma van een islamitische bijeenkomst.

*

In Rotterdam verspreidt Voorpost drieduizend pamfletten tegen de komst van “haatimam Haitham al-Haddad” die op 8 februari wil gaan spreken. Deze islamgeleerde uit Londen wordt beschuldigd van het doen van antisemitische uitspraken.

*

Dit weekend voert Identitair Verzet actie in Rotterdam om te protesteren tegen de komst van de Britse islamgeleerde Haitham al-Haddad die op 8 februari in de havenstad zal gaan spreken. De “Haatimam” staat ook bekend om zijn antisemitische uitspraken. De actievoerders verspreiden flyers in Rotterdam.

*

Een krant meldt dat de burgemeester van Almere antwoord heeft gegeven op vragen van de PVV. Die wil de Britse shariageleerde Haitham al-Haddad volgende maand weigeren in de stad, als hij een lezing voor moslimjongeren komt geven. De Brit is controversieel wegens homofobe en antisemitische uitspraken. De burgemeester ziet geen aanleiding hem te weigeren. Een reactie waar de PVV op haar beurt dan weer van baalt.

*

De radicale islamitische shariageleerde Haitham al-Haddad uit Londen is spreker in Amsterdam. Hij is omstreden wegens zijn vijandige uitspraken over Joden. De PVV had in maart al Kamervragen over hem gesteld. De Minister ziet echter geen mogelijkheden zijn bezoek te verbieden.

*

De PVV wil de sprekers van het “Nationaal Islam Congres 2012” in april in Amsterdam de toegang tot Nederland ontzeggen. De partij stelt vandaag vragen hierover aan minister Leers en noemt het een “haatcongres”. De PVV wil vooral Haitham al-Haddad uit Londen weren, omdat die anti-Joodse uitspraken doet. Leers antwoordt later dat je niet zomaar Europeanen de toegang tot Nederland kunt weigeren zonder stevigere gronden.

*

Vandaag en morgen staat de islamitische shariageleerde Haitham al-Haddad uit Londen als spreker gepland op een bijeenkomst van islamitische studenten van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Er ontstaat ophef hierover. De man staat ook bekend om zijn antisemitische uitspraken. Hierom protesteren joodse organisaties tegen zijn komst. Ook zou er een dreiging zijn geweest van een demonstratie uit extreemrechtse hoek. De VU blaast de plannen af, waarop debatcentrum de Balie hem wil boeken. Een Kamermeerderheid met ook de PVV stelt dat hij niet welkom is, maar de minister ziet onvoldoende redenen om hem te weren. Op de 17e spreekt al-Haddad toch in de Balie. Hij biedt zijn excuses aan voor eventuele beledigingen en ontkent anti-joodse uitspraken gedaan te hebben . Hij zegt ook dat vrouwen niet moeten discussiëren over vrouwenrechten. PVV Kamerlid Hero Brinkman is aanwezig bij het debat. Na afloop zegt Brinkman’s medewerker Ehsan Jami aangifte tegen al-Haddad te willen doen wegens het oproepen tot geweld en moord, door te zeggen dat afvallige moslims gedood moeten worden. De Balie heeft overigens tientallen dreig- en scheldtelefoontjes binnen gekregen van tegenstanders van het debat. Ook stellen allerlei Kamerleden, inclusief de PVV, vandaag opnieuw Kamervragen. Justitie seponeert later de aangifte van Jami tegen al-Haddad wegens aanzetten tot haat en discriminatie.