Home » Nederland » Drachten

Drachten

Filter

Kroniek

7 resultaten
*

In het Friese Burgum bedreigt en beledigt een man uit Drachten een ambtenaar, die een Zuid-Koreaanse achtergrond heeft. Hij zegt: “Ik maak je hartstikke dood” en “White Power“. Er volgt een strafzaak in augustus 2017.

*

De Kantonrechter in Leeuwarden doet uitspraak over een tuinbouwgroothandel uit Drachten die in november 2015 een homoseksuele man afwees als stagiaire vanwege zijn openlijk homoseksuele relatie. Het College voor de Rechten van de Mens stelde op 16 februari al dat het bedrijf zich schuldig maakte aan discriminatie. De stagiaire krijgt een schadevergoeding toegewezen en de eigenaar van het bedrijf moet een boete betalen. Hierna geeft de gemeente Smallingerland aan dat ze een jaar lang geen zaken met het bedrijf zal doen. De gemeente kocht de afgelopen jaren voor tienduizenden euro’s per jaar bij het bedrijf.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak over een klacht van een homoseksuele stagiair die in november 2015 door een bedrijf met een christelijke grondslag uit Drachten werd afgewezen vanwege zijn openlijke homoseksualiteit. Het College stelt dat het bedrijf de man discrimineerde door hem op grond van zijn homoseksuele gerichtheid af te wijzen voor een stageplaats. Het Openbaar Ministerie maakt hierna bekend dat ze de bedrijfsleider strafrechtelijk gaat vervolgen wegens discriminatie.

*

Een christelijk tuin- en dierenbedrijf in Drachten wijst een stagiair uit Drachten af vanwege de homoseksuele relatie die hij heeft. De jongeman doet aangifte. Het probleem zou niet liggen in het feit dat hij homo is, maar dat hij zijn geaardheid openlijk ‘uitleeft’.

*

Het Openbaar Ministerie van arrondissement Noord-Nederland publiceert een persbericht waar in staat dat acht personen, die begin januari 2015 discriminerende uitingen op de internetpagina “Steun de PVV” geplaatst hebben, zullen worden beboet. Deze mensen wonen verspreid over het land, maar in dit arrondissement gaat het om een 32-jarige man uit de gemeente Oldambt (Winschoten) en een 62-jarige vrouw uit Drachten. Als ze het bedrag niet betalen moeten ze voor de politierechter verschijnen. Dick Vledder uit IJmuiden weigert de boete te betalen en hij moet in februari 2020 voor de rechter verschijnen.

*

Een 43-jarige man uit Drachtstercompagnie krijgt vandaag een werkstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf van de rechter in Leeuwarden. Hij had eind september 2011 een meisje beledigd in Drachten. Hij was toen dronken en slaakte kreten als “vieze kutzwarte” en “zwartkop”. Een politieagente werd voor “vuile rotmof” en “landverrader” uitgescholden.

*

Vandaag schrijft de Leeuwarder Courant over een twintigjarige man uit het Oost-Friese Siegerswoude die is veroordeeld tot veertig uur werkstraf en het betalen van een schadevergoeding wegens het slaan van een asielzoeker na een ruzie in de bus in Drachten.