Home » Dick Vledder

Dick Vledder

Filter

In de media

2 resultaten

Brand in een moskee, vaker doen of niet?

‘Moeten ze hier in Nederland ook eens wat vaker gaan doen.’ Dit zinnetje, op 2 januari 2015 achtergelaten op de Facebookpagina ‘Steun de PVV’ houdt de strafkamer in Haarlem in februari 2020 twee uur bezig. Verdachte Dick weigerde destijds de strafbeschikking van 375 euro, waarmee hij de zaak had kunnen afkopen.

Kroniek

3 resultaten
*

Een activist van Identitair Verzet uit IJmuiden moet in Haarlem voor de rechter verschijnen voor zijn racistische berichten op internet. Begin 2015 juichte hij op een internetpagina “Steun de PVV‘ het gooien van een brandbom op een moskee in Zweden toe.

*

Het Openbaar Ministerie van arrondissement Noord-Nederland publiceert een persbericht waar in staat dat acht personen, die begin januari 2015 discriminerende uitingen op de internetpagina “Steun de PVV” geplaatst hebben, zullen worden beboet. Deze mensen wonen verspreid over het land, maar in dit arrondissement gaat het om een 32-jarige man uit de gemeente Oldambt (Winschoten) en een 62-jarige vrouw uit Drachten. Als ze het bedrag niet betalen moeten ze voor de politierechter verschijnen. Dick Vledder uit IJmuiden weigert de boete te betalen en hij moet in februari 2020 voor de rechter verschijnen.

*

Een opiniewebsite publiceert een artikel over de Facebookpagina ‘Steun de PVV’ waarop veel oproepen staan om moskeeën in Nederland in brand te steken. Er ontstaat veel ophef en het gedeelte waarin de bedreigingen staan wordt verwijderd. PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch wil dat justitie de oproepen onderzoekt. Een bericht op Facebook over Marcouch wordt ook weer beantwoord door oproepen tot geweld tegen moskeeën. De PVV zelf neemt afstand van de uitlatingen. Er wordt aangifte gedaan en het Openbaar Ministerie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de personen die de reacties plaatsten. De uitlatingen zijn gericht op geweld tegen mensen en goederen, zijn opruiend en zetten aan tot discriminatie of geweld. Een van de mensen die een bericht plaatst is Dick Vledder uit IJmuiden.