Home » Dion Graus

Dion Graus

Filter

In de media

23 resultaten

De wereld van Dion

Onderzoek | Tweede Kamerlid Dion Graus, sinds 2006 Tweede Kamerlid voor de PVV, is in maart opnieuw verkiesbaar – hij is nummer dertien van zijn partij. Maar bij de Rijksrecherche ligt een belastend dossier.

Ook twijfels over vergoedingen voor verblijfskosten van FvD-Kamerlid Theo Hiddema

Kamerlid Theo Hiddema heeft de afgelopen twee jaar mogelijk te veel vergoedingen voor ‘verblijfskosten in Den Haag’ geïncasseerd. De politicus van Forum voor Democratie, die officieel in Maastricht woont, krijgt nu de maximale toeslag van ruim 24 duizend euro netto per jaar voor Kamerleden die verder dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen. In werkelijkheid woont Hiddema vooral in Amsterdam, waardoor hij op minder recht heeft.

Dion Graus krijgt 24.297 per jaar voor ‘verblijfkosten Den Haag’ – terwijl hij nooit op zijn adres wordt gezien. Profiteert hij van een ‘pervers’ systeem?

Kamerleden die op meer dan 150 kilometer van het Binnenhof wonen krijgen een extra jaarvergoeding van ruim 24.000 euro netto voor ‘verblijfkosten in Den Haag’. Ook PVV’er Dion Graus int dat bedrag, omdat hij in Heerlen zegt te wonen. Het merkwaardige: buurtbewoners zien het Kamerlid zelden of nooit op zijn officiële adres.

De moeizame band van de Dierenrechtenbeweging met extreem-rechts

Op 18 maart zal er in Amsterdam een demonstratie plaatsvinden tegen de opkomst van extreem-rechtse partijen tijdens de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen. Eind januari verstuurde het Forum voor Democratie een tweet, waarin ze linkse partijen verweten het debat uit de weg te gaan en een extreem-links monsterverbond te sluiten met onder andere antifascisten (Antifa).1 Na een publiek debat van enkele dagen besloten verschillende partijen zich terug te trekken uit het initiatief.
Het was echter de Partij voor de Dieren die dat besluit als eerste nam. De Amsterdamse lijsttrekker Johnas van Lammeren tweette dat de PvdD tegen racisme is, maar niet zal demonstreren tegen legitieme democratische partijen.2

Graus: ’PVV niet in raad’

De PVV moet eigenlijk helemaal niet meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen. Dat vindt het eigenzinnige PVV-Kamerlid Dion Graus.

De PVV’er wil dat lokale politiek aan lokale partijen wordt overgelaten. „Ik vind dat prettiger en gezonder. Maar dat is mijn persoonlijke mening”, haast hij zich te zeggen.

Dion Graus voelde zich veilig dankzij nep-alarm

De zware beveiliging waar PVV-voorman Geert Wilders mee te leven heeft, zorgde bij zijn Heerlense politieke kompaan Dion Graus voor scheve ogen.

De Heerlenaar meldde zich regelmatig met verzoekjes om beveiliging aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, schrijft De Volkskrant zaterdag in een uitgebreid verhaal over de beveiliging rond Wilders.

Wilders en zijn beveiliging: de opmerkelijkste bevindingen

Twaalf jaar leidt Geert Wilders de PVV nu. In al die jaren heeft hij onafgebroken de hoogst denkbare vorm van persoonsbeveiliging gehad. Dezelfde overheid die hij met regelmaat scherp bekritiseert, weet dag en nacht waar hij is en wat hij doet. Die ongekende inbreuk op zijn vrijheid is een politiek mijnenveld. Want die overheid is, door de spanningen die Wilders oproept en door zijn buitenlandse contacten, soms ook geïnteresseerd in wat hij doet. De Volkskrant heeft over een lange periode onderzoek gedaan naar dat spanningsveld. Lees hieronder de opmerkelijkste bevindingen.

Continu beveiligd: het effect op Wilders en op de overheid

Nog nooit zo belogen en bezeikt als in de Kamer

Sinds de minder-Marokkanen-uitspraak van Geert Wilders, boycotten andere politieke partijen de PVV in het parlement. Prominent PVV-Kamerlid Dion Graus, afkomstig uit Heerlen, krijgt ‘niets meer gedaan’ en denkt dat hij aan zijn laatste dagen als politicus begonnen is. ‘Als het zo doorgaat, kap ik ermee.’

Kroniek

7 resultaten
*

Het Tweede Kamerlid van de PVV Dion Graus, zegt dat de PVV na de aanslagen in Brussel geen mensen met een nationaliteit van een islamitisch land meer toe wil laten als werknemer op de beveiligde delen van Nederlandse luchthavens. Hij stelt dat meerdere oud-werknemers van de luchthaven in Brussel jihadstrijders zijn. Graus wijst er ook op dat zich op Schiphol een islamitische gebedsruimte bevindt in het hart van de luchthaven. Hij vindt dat “dit soort onveilige situaties op Nederlandse vliegvelden waar mogelijk voorkomen dient te worden“.

*

Het Tweede Kamerlid Dion Graus van de PVV dient een motie in waarin staat dat er geen mensen met een (tweede) paspoort van een islamitisch land zouden mogen werken als beveiligers in de veiligheidszone van Schiphol. Hij krijgt aanvankelijk zelfs te weinig steun om de motie sowieso in te kunnen dienen en haalt daarom uit naar Kamerleden van de andere partijen. Hij stelt ze medeverantwoordelijk voor een mogelijke aanslag op Schiphol. Als hij de motie dan toch in kan dienen krijgt hij veel kritiek op zijn discriminatoire uitlatingen. Graus wil ook de gebedsruimte van islamitische medewerkers van Schiphol sluiten.

*

Geert Wilders en zijn secondant Dion Graus van de PVV duiken in overall op bij een benzinestation in Landgraaf, om klagende automobilisten aan te horen. Ze willen pomphouders in de grensstreek een hart onder de riem steken. Die hebben veel last van verschil in prijzen van de benzine met verkooppunten over de grens.

*

Parlementariër Dion Graus van de PVV zegt in een uitzending van TV Limburg dat Joden “dieren martelen, zogenaamd onder het mom van vrijheid van geloof.” De Joodse Gemeente Maastricht doet aangifte wegens antisemitisme. Graus reageert hierop door te stellen dat het hem niet om joden of moslims gaat, maar om dierenleed.

Publicaties

1 resultaten

CIDI Monitor antisemitische incidenten in Nederland 2012

Jaar:
2013
Taal:Aantal blz:
39
Soort Uitgave:
Beschrijving:

CIDI publiceert sinds 1983 jaarlijks een overzicht van antisemitische incidenten in Nederland. In dit rapport wordt antisemitisme gedefinieerd als: Joden anders behandelen dan andere mensen, en met name je vijandig opstellen jegens Joden op grond van vooroordelen. Antisemitische incidenten betreffen gebeurtenissen ingegeven door een vooroordeel of haat ten opzichte van de Joodse identiteit van het slachtoffer. Deze monitor hanteert een doorzichtig en consistent registratiesysteem en geeft daardoor een overzicht van de ontwikkelingen van het antisemitisme in Nederland door de jaren heen. De rapportage is niet alleen belangrijk om aan te geven in hoeverre het aantal incidenten is toe- dan wel afgenomen, maar laat ook zien op welke punten er beleid ontwikkeld dient te worden.
De gerapporteerde incidenten zijn gemeld bij CIDI of een van de twee grote antidiscriminatiebureaus, dat in Amsterdam of Radar in de omgeving Rotterdam. Bij meldingen bij die laatste twee bureaus worden doublures zorgvuldig voorkomen. Ook hierbij telt CIDI elk incident slechts eenmaal, ongeacht het aantal meldingen hierover.

Lees verder in monitor