Home » Politieke partijen » Lijst Pim Fortuyn / Leefbaar Nederland » Leefbaar Nederland-kandidaat verzwijgt CD-verleden

Leefbaar Nederland-kandidaat verzwijgt CD-verleden

Op 10 juni zal de nieuwe politieke partij Leefbaar Nederland officieel opgericht gaan worden. In april weigerde de partij twee leden vanwege hun extreem-rechtse politieke verleden. Eén van hen tekende hiertegen beroep aan, wat op 10 juni behandeld zal worden. Op die dag zal er ook een nieuw partijbestuur gekozen gaan worden. Eén van de kandidaten hiervoor heeft ook een extreem-rechts verleden dat hij verzwegen heeft bij zijn kandidatuur.

In het partijblad Leesbaar Nederland stelt de heer C.P. van Corstanje zich voor. Hij verklaard hierbij geen politiek verleden te hebben. In 1990 was hij echter lijsttrekker voor de Centrumdemocraten bij de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg. Hij wou zich destijds nog terugtrekken, maar als een ingediende lijst eenmaal is goedgekeurd kan dit volgens de Kieswet niet meer.

Utrechts Nieuwsblad 13 maart 1990

Corstanje woonde destijds dus in Tilburg en is inmiddels in het Zeeuwse Kloosterzande gaan wonen. Eind 1999 was er in Zeeland ook sprake van een initatief om Leefbaar Zeeland op te richten. Hierbij was de ex-CD’er Jacques du Pon uit Vlissingen betrokken.