Home » Politieke partijen » Centrumdemocraten » Gemeenteraadsverkiezingen 2002 in Brunssum

Gemeenteraadsverkiezingen 2002 in Brunssum

In Brunssum doet de nieuwe partij Waakzaam Brunssum mee. Deze partij is gegroepeerd rond voormalige CD-afdeling van het stadje. Oprichter en lijsttrekker van Waakzaam Brunssum is voormalig CD-raadslid John Zillen.

John Zillen

Zillen zat van 1994 tot en met 1998 in de Brunssumse raad, maar was daarvoor al betrokken bij andere extreem-rechtse organisaties. Hij was vanaf begin jaren 80 lid van de Centrumpartij en in 1991 hield hij zich onder andere bezig met de werkgemeenschap die vrijwilligers ronselde om in Kroatië te gaan vechten. In 1998 probeert hij opnieuw in de raad te komen, maar wordt niet herkozen. Om zijn kandidatenlijst goed te laten keuren laat hij Brunssumse zwervers hun handtekening zetten, die in ruil 20 flessen bier zouden hebben ontvangen.

Zillen kondigde al eerder aan, terug te willen komen in de raad. In 2001 suggereerde hij de naam “Kritisch Brunssum” en zei in een interview dat we “alle Turken in een bootje de zee moeten opsturen”. Ook kondigt hij aan samenwerking met de NVU in Limburg te gaan zoeken.
Naast Zillen staan er nog vier kandidaten op de lijst. Drie van de kandidaten hebben een CD-verleden. Jan Hammer was in 1998 kandidaat voor de CD in Brunssum en Raymond Roolant zette in 1998 en 1999 ondersteunende handtekeningen voor de CD.
Ook een aantal ondersteunende handtekeningzetters steunden de CD in het verleden. Een van hen is John Habets die de partij in 1998 ondersteunde, maar in 1985 ook al op de verzendlijst van de weduwe Rost van Tonningen stond.

Terug naar overzicht