Home » Nederland » Wassenaar

Wassenaar

Filter

Demonstraties

4 resultaten
4 dec 2010
Door:
Voorpost
Plaats:
Wassenaar
Deelnemers:
Tussen 5 en 10 personen
Extra:
Groepje Voorpost-activisten staat met spandoek en vlag bij ingang vakantiepark Duinrell, waar asielzoekers gevestigd zullen worden. Later delen ze folders uit in een winkelstraat.
Organisaties:
28 jan 2010
Door:
Voorpost
Plaats:
Wassenaar
Deelnemers:
Tussen 1 en 10 personen
Extra:
Voorpost-Haaglanden demonstreert bij gemeenteraadsvergadering tegen huisvesting asielzoekers in vakantiepark Duinrell.
Organisaties:
10 mrt 2009
Door:
Met de Dieren Tegen de Beesten
Plaats:
Wassenaar
Deelnemers:
8 personen
Extra:
MDTB demonstreert tegen circus Moskou-Holiday in wassenaar, vanwege gebruik circusdieren.
Organisaties:

Kroniek

11 resultaten
*

Een strafzaak in Den Haag tegen een man uit die stad omdat hij in oktober 2016 in Wassenaar een politieagent heeft beledigd: “stelletje kankerlijers, kankersukkel, kankerneus, je bent een ezel, kontenlikkers, vieze flikker“.

*

In Wassenaar beledigt een man uit Den Haag een politieagent door te zeggen: “stelletje kankerlijers, kankersukkel, kankerneus, je bent een ezel, kontenlikkers, vieze flikker“. Hij moet in januari 2017 voor de rechter verschijnen.

*

Identitair Verzet heeft vandaag stickers verspreid in Wassenaar. Ze geven een plaagstootje richting de politie in Wassenaar als reactie op het bericht dat die de daders zoekt van een plakactie van anti-islam stickers op 3 oktober 2014.

*

De politie in Wassenaar maakt melding van aangeplakte anti-islamstickers in de woonwijk Oostdorp. Ze waren op lantaarnpalen geplakt, maar ook op woningen. Identitair Verzet pikt het bericht op en geeft er commentaar op internet op. Op de extreemrechtse website Rechts Actueel wordt gemeld dat het om stickers van Identitair Verzet gaat.

*

In een landelijke krant verschijnt een ingezonden brief van een vrouw uit Wassenaar. Ze beschrijft een incident in een supermarkt zonder een datum te noemen. Twee buitenlandse mannen die geen Aziatisch uiterlijk hadden kochten een blik melkpoeder. Bij de kassa worden ze door een leidinggevende aangesproken, wat ze ermee moeten. Ze begrijpen de vraag niet en antwoorden “baby”. De bedrijfsleider laat merken dat hij ze niet vertrouwt en zegt dat hij ze in de gaten houdt. Het komt soms in winkels voor dat allochtonen met een Aziatisch uiterlijk gewantrouwd worden vanwege de doorverkoop van babymelkpoeder naar China.

*

Voorpost voert actie tegen de opvang van 600 asielzoekers in Wassenaar. Het gaat om opvang in de wintermaanden in een dan leeg attractiepark. Voorpost roept op het attractiepark te boycotten. De actieleider is Florens van der Kooi. Mogelijk reageert de actiegroep op de Kamervragen van de PVV op 6 november over deze opvanglocatie.

*

De PVV-fractie stelt Kamervragen over de huisvesting van zeshonderd asielzoekers in Wassenaar. De partij wil Syrische vluchtelingen naar rijke golfstaten zoals de Verenigde Arabische Emiraten sturen. In landen zoals Qatar, Koeweit en de Emiraten zouden weinig tot geen vluchtelingen uit Syrië opgevangen worden. De PVV wil deze asielzoekers direct op het vliegtuig naar een van deze landen zetten.
In een tweede vragenronde nemen PVV’ers een Britse imam op de korrel. Deze ‘geweldsimam’ zou naar Nederland komen. Dan moet hij van de PVV bij een wetsovertreding direct worden opgepakt en vervolgens uitgezet worden.

*

In Wassenaar wordt het stoffelijk overschot gevonden van een dertienjarige Marokkaans-Nederlandse jongen. Hij wordt sinds 6 februari vermist. De politie gaat uit van zelfmoord, maar zijn familieleden twijfelen hieraan en denken dat hij vermoord is. De jongen werd op school gepest vanwege zijn excentrieke kledingstijl. Hij werd uitgescholden voor “homo” en “mietje” en zou ook geslagen zijn door medeleerlingen.