Home » Nederland » Velsen-Noord

Velsen-Noord

Filter

Kroniek

6 resultaten
*

Een krant maakt melding van folders die in Velsen-Noord bij de inwoners in hun brievenbus gestopt zijn, de afgelopen week. In de twee folders wordt geprotesteerd tegen de komst van asielzoekers. De ene folder is van de NVU en bevat teksten als “vluchtelingen niet welkom“, “grenzen dicht” en “tien standpunten voor een beter vaderland“. De tweede folder is een anoniem zwart-wit knutselwerkje dat uit een kopieerapparaat lijkt te komen. Daarop staat een illustratie van moslimmannen en -vrouwen en stukken van krantenartikelen.

*

Op deze datum verschijnt een rommelig bericht op de website van het Nederlands Verbond over een “Anti AZC actie Haarlem“. Er staat een foto bij van drie personen in het donker met een Nederlandse vlag en een wit spandoek met de tekst “Opkomen voor je land maakt je geen racist“. De groep verklaart actie gevoerd te hebben in drie steden: “Onze thema was vannacht gericht tegen het huidige vluchtelingen probleem. Meerdere leden uit de omgeving van Haarlem en omstreken maken zich zorgen over de komst van het AZC. Ditmaal hangen er boodschappen in Beverwijk, Velsen-Noord en IJmuiden”. Op een foto is een viaduct te zien tussen Velsen-Zuid en IJmuiden. Hier hangt een spandoek “Sluit de Grens” en “Stop deze waanzin, kom in verzet. Vol=Vol“. Er worden flyers in brievenbussen gestopt.

*

Deze avond krijgen inwoners van Velsen-Noord flyers van de NVU in de brievenbus. Wellicht heeft dit iets te maken met partijsecretaris Peter van Egmond, die in dit dorp woont.

*

In de straat in Velsen-Noord waar NVU-secretaris Peter van Egmond woont hangen NVU-stickers tegen de radicale islam. De stickers kunnen er al enige tijd hangen maar worden op deze datum gesignaleerd.

*

In het winkelcentrum van Velsen-Noord worden extreemrechtse stickers van de NVU en Voorpost aangetroffen. Er zitten teksten bij tegen “de islamisering”. Het gaat mogelijk om stickers die er al enige tijd hangen.