Home » Nederland » Naaldwijk

Naaldwijk

Filter

Demonstraties

1 resultaten
12 mei 2009
Door:
Voorpost
Plaats:
Naaldwijk
Deelnemers:
Tussen 5 en 10 personen
Extra:
Voorpost Haaglanden staat vandaag met spandoek en pamfletten te protesteren tegen vestiging moskee in Naaldwijk.
Organisaties:

Kroniek

7 resultaten
*

In Naaldwijk lokken enkele minderjarige jongens uit Naaldwijk en ’s Gravenzande een homoseksuele man in de val, die dacht een afspraak te maken met een andere homo. Hij wordt door zes jonge mannen naar een gebouw gebracht en daar bedreigd met een nepvuurwapen. Ze nemen zijn bankpassen af en hij moet zijn pincode geven. Ze halen veel geld van zijn bankrekening af. De gevonden daders wordt “diefstal met geweld, afpersing in vereniging, wederrechtelijke vrijheidsberoving in vereniging en deelneming aan misdadige organisatie” ten laste gelegd. Een strafzaak dient in juli 2017. Later deze maand worden nog twee soortgelijke berovingen gemeld bij de politie.

*

Een krant maakt melding van de gemeenteraadsfractie van LPF Westland die recent bezwaar heeft gemaakt tegen twee raadsbesluiten die afgelopen zomer zijn genomen over scholen. Het gaat om de vestiging van een islamitische school in Naaldwijk en de verbouwing van een school in Monster. LPF Westland zegt dat een CDA-raadslid nooit mee had mogen stemmen, omdat hij de voorzitter van het college van bestuur van de scholenstichting is. Zijn stem was doorslaggevend voor een groen licht. LPF Westland  wil het raadsbesluit laten vernietigen en de komst van de islamitische school laten afwijzen door het Ministerie.

*

Een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens in een zaak van een homoseksuele man van Surinaamse afkomst die als nachtportier werkte bij een hotel in Naaldwijk. De portier had in juni en september 2014 negatieve ervaringen met gasten in het hotel. Hij werd bedreigd en uitgescholden met scheldwoorden zoals “kankernikker, kankernicht, flikker, mongool etc.”  Als reactie op de klachten wilde het hotel de nachtportier overplaatsen naar een ander hotel, wat hij niet wilde. Als zijn tijdelijke arbeidsovereenkomst afloopt wordt hij niet opnieuw aangenomen. De hotelgast wordt niet weggestuurd. De portier voelt zich benadeeld omdat hij zijn werk kwijt raakt. Het College stelt dat er sprake van discriminatie is omdat het hotel de klachten onzorgvuldig behandeld heeft. Als kanttekening stelt het College dat het niet zeker is of de beschuldigingen van de portier jegens de hotelgast juist zijn.

*

Een Surinaams-Nederlandse homoseksuele man werkt als nachtportier bij een hotel in Naaldwijk. Een hotelgast dreigt en scheldt en roept met gebalde vuisten “kankernikker, kankernicht, flikker, mongool etc.”. De portier belt hierom de politie en doet aangifte. Het hotel zou aan de gast toegezegd hebben de portier te willen ontslaan.

*

Een Surinaamse homoseksuele man werkt als nachtportier bij een hotel in Naaldwijk. Om drie uur in de ochtend wil een hotelgast warm eten en als de nachtportier dit weigert te maken, scheldt de gast hem uit voor ‘kankernikker, flikker’ en meer scheldwoorden. Hij dreigt meerdere keren op agressieve wijze de portier in elkaar te slaan.

*

De NVU doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Arnhem, Purmerend en Westland. De nazistische partij haalt nergens voldoende stemmen om een zetel te behalen.

*

De NVU houdt een folderactie in de gemeente Westland.