Home » Nederland » Monster

Monster

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Een krant maakt melding van de gemeenteraadsfractie van LPF Westland die recent bezwaar heeft gemaakt tegen twee raadsbesluiten die afgelopen zomer zijn genomen over scholen. Het gaat om de vestiging van een islamitische school in Naaldwijk en de verbouwing van een school in Monster. LPF Westland zegt dat een CDA-raadslid nooit mee had mogen stemmen, omdat hij de voorzitter van het college van bestuur van de scholenstichting is. Zijn stem was doorslaggevend voor een groen licht. LPF Westland  wil het raadsbesluit laten vernietigen en de komst van de islamitische school laten afwijzen door het Ministerie.

*

Twee NVU-activisten uit het dorpje Monster organiseren een partijbarbecue in hun achtertuin. Op basis van de gepubliceerde foto’s lijken er minstens vijftien mensen aanwezig te zijn, waaronder partijleider Constant Kusters.

*

De NVU komt bijeen in Monster voor hun jaarlijks vleesbraai (barbecue). Dit is in de tuin van de woning van een lokale activist en partijleider Constant Kusters is ook aanwezig.

*

In hoger beroep worden twee mannen door het Gerechtshof in Den Haag deels vrijgesproken voor geweld rondom een NSA-kraakpand in Monster op 11 oktober 2008. Ze werden hiervoor in januari 2011 al veroordeeld, maar ze gingen in hoger beroep. Er zou volgens het Gerechtshof sprake van noodweer zijn geweest. Ze worden van alle vervolging ontslagen. De extreemrechtse krakers werden in 2008 belaagd door boze dorpelingen en gebruikten geweld om zich hiertegen te verdedigen.