Home » België » Brugge

Brugge

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

In een café in Sint-Niklaas pakt de politie een aantal mannen op die op 15 november op de Belgische Koningsdag een aanslag zouden willen plegen om het land te ontwrichten. Onder hen is een 23-jarige Nederlander aanwezig uit het Zeeuwse Clinge. Thuis had deze man een manifest van 80 bladzijdes zoals de Noor Breivik ook had geschreven. Het is een warrig, maar bedreigend manifest. Er zouden geen explosieven of wapens aangetroffen zijn. De man maakt een verwarde indruk en is op een psychiatrische afdeling in Brugge geplaatst.

*

Een skinheadconcert in het dorpje Herenthout in de provincie Antwerpen met de extreemrechtse Canadese RAC-band Légitime Violence als headliner. Andere bands zijn de skinheads van The Pride uit Brugge en The Firm uit Rotterdam. Antifascisten vermoeden dat het hier om een Ian Stuart Donaldson herdenking gaat. Deze Britse voorman van Blood & Honour overleed in september 1993. Hier zouden dan aanhangers van dit netwerk heen willen komen. Ook mensen van de N-SA, de Autonome Nationalisten Vlaanderen en Nation tonen interesse. Er komen mensen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Canada en natuurlijk België.

*

De radicaalrechtse organisatie Autonome Nationalisten organiseert vandaag een demonstratie in Brugge tegen geweld van Noord-Afrikanen. Ze presenteren het als “zinloos geweld, stop het anti blank racisme”. In een toespraak geeft een activist het “zionisme” de schuld van “de multicultuur”. Er zijn verschillende Nederlandse activisten aanwezig, onder andere van ANS, de NSN en de Vrije Nationalisten Noord-Brabant.

*

Een aantal Nederlandse rechtsextremisten gaat naar een concert van de Zweedse Rac-a-Billy band Pitbullfarm en de Rotterdamse skinheadband The Firm in de Moloko Bar in Brugge. Een Rotterdamse rechtsextremist is de zanger van The Firm.