Home » Harm Beertema

Harm Beertema

Filter

Artikelen

2 resultaten

Provincie Zuid-Holland: Verkiezingen 2014

Capelle aan den IJssel In deze Rotterdamse satellietgemeente is Leefbaar Capelle de grootste partij die met drie wethouders in het bestuur zit. Wethouder Dick van Sluis (1965) is bovendien de voorzitter van zijn oude partij Leefbaar Rotterdam die zich steeds meer op de PVV-lijn oriënteert. Joost Eerdmans (1971) is de tweede Capelse wethouder en ook… Lees verder

Strijders voor Apartheid – 20 jaar te laat

Op 11 februari 1990 werd Nelson Mandela vrijgelaten. Dat was het begin van het einde van de racistische Apartheidsstaat in Zuid-Afrika. De blanke overheersing en onderdrukking in dat land werden in 1994, na vrije democratische verkiezingen, definitief bij het vuilnis gezet. Dat betekende een groot bevrijdingsfeest voor het overgrote deel van de Zuid-Afrikaanse bevolking en… Lees verder

In de media

12 resultaten

De PVV leunt op deze Amerikaanse ‘godfather van de anti-moslimbeweging’

Dat Geert Wilders veroordeeld is voor groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie voor zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak is „een schande voor elke democratie”, zegt David Horowitz. Wilders is „een held” en „de Spinoza van onze tijd”, vindt zijn voornaamste donateur. „Zijn jullie in Nederland helemaal gek geworden”, roept Horowitz door de telefoon vanuit Californië. „Maar door zijn gedachten te veroordelen, maken jullie hem premier, want Wilders wordt er slechts populairder door.”

Lodewijk Asscher doceert de PVV: Arabisch is geen irrelevante woestijntaal

Zelfs bewapend met kaplaarzen en een zuidwester mis je weleens een setje in de voortdurend kolkende tsunami van PVV-Kamervragen. Zo ontdekten we op deze warme donderdagmiddag dat minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA) een maand geleden gevraagd is of hij de mening deelt dat Arabisch ‘een irrelevante woestijntaal is die geen enkele relevantie heeft voor de ontwikkeling van kinderen op Nederlandse scholen’. Was getekend: Geert Wilders, Machiel de Graaf en Harm Beertema.

Kroniek

4 resultaten
*

In de Tweede Kamer dient Harm Beertema van de PVV een motie in waarin hij de regering verzoekt het beschikbare onderwijsbudget en de menskracht aan het reguliere onderwijs te besteden en niet aan asielzoekerskinderen. Hij vindt dat er teveel geld wordt vrijgemaakt voor onderwijs aan asielzoekerskinderen. Hij stelt verder dat aan de instroom van asielzoekers geen einde komt.

*

Een motie van PVV Tweede Kamerlid Harm Beertema waarin hij “constateert dat de islamitische ideologie zich op geen enkele manier verhoudt tot onze westerse vrijheden en onze westerse manier van leven, wat onder meer blijkt uit de verschillende perspectieven op de gelijkwaardigheid van man en vrouw, hetero en homo, gelovige en geloofsverlaten“. Hij schrijft dat islamitisch thuisonderwijs op z’n best leidt tot segregatie en op z’n slechtst tot radicalisering in plaats van tot integratie en assimilatie. Hij verzoekt daarom om islamitisch thuisonderwijs niet toe te staan.

*

In het kader van de aanstaande Statenverkiezingen organiseert de PVV-afdeling Drenthe een verkiezingsspreekuur in Nieuw-Buinen. Hierbij beantwoordt Geert Wilders vragen over het verzet tegen windmolenparken. Er zijn twee- tot driehonderd mensen op komen dagen met spandoeken en protestborden tegen windturbines. Tweede Kamerlid Harm Beertema spreekt de manifestatie toe.

*

Het PVV Tweede Kamerlid Harm Beertema geeft vandaag een persbericht uit waarin hij de overname van een islamitische school in Rotterdam door een christelijke school afkeurt. Hij noemt de islamitische school ‘antisemitisch, anti-emancipatorisch, antiwesters en segregerend’. In de eerste versie van het persbericht vergelijkt hij islamitisch onderwijs met nationaalsocialistisch onderwijs. Twintig minuten later trekt hij die vergelijking weer in. De volgende dag, op de 5e, dient Beertema ook Kamervragen over deze school in. Hierin schrijft hij dat het om “islamofascistisch onderwijs” gaat en dat de christelijke school tot de orde moet worden geroepen. Hun subsidie zou moeten worden ingetrokken als zij het plan doorzetten.