Home » Politieke partijen » Nieuw Rechts » Nieuw Rechts kandidaat wil martelen voor informatie

Nieuw Rechts kandidaat wil martelen voor informatie

Kandidaat europarlementariër René van Gool van Nieuw Rechts zegt op zijn weblog dat hij gevangenen wil kunnen martelen om informatie los te krijgen. Als voorbeelden draagt hij een pedofielennetwerk en Fortuyns moordenaar Volkert van der Graaf aan. Van Gool staat op de 6e plaats van de kandidatenlijst van Nieuw Rechts, de partij van Michiel Smit. De verkiezingen worden op 10 juni gehouden.

Citaat van de weblog van René van Gool:

Ooit kreeg ik op open internet forum heel veel weerstand omdat ik in topic over doodstraf een graad verder durfde te gaan en in bepaalde gevallen pleitte voor martelen. Bij voorkeur psychologisch en gedrogeerd maar in uiterste geval ook fysiek. Hoe verdedig ik dit? Heel simpel. Martelen als straf vind ik uit den boze en barbaars. ZELFS psychologisch of gedrogeerd. Martelen als informatieverschaffer niet als het levens kan redden of de onschuld van kinderen (bijvoorbeeld bij ontmaskeren pedofielen netwerken).

Hypotetisch gesteld:
Stel dat er in Vlaanderen en Wallonie nog steeds vele kinderen verdwenen of werden misbruikt en het vermoeden was er dat Mark Dutroux meer wist. Stel dat er nog steeds politieke moorden waren en het vermoeden bestond dat Volkert in netwerk zat. Zou u het acceptabel vinden door pressie hen te dwingen te praten? Uw reactie kunt u kwijt in nieuwe poll……..

René van Gool (licht-bruine jas) in actie voor Nieuw Rechts. Rechts van hem oudgediende Alfred Vierling.

Terug naar artikel verkiezingsdeelname Nieuw Rechts