Home » Politieke partijen » Nationale Alliantie » Steuner Hilbrand Nawijn spreker bij Nationale Alliantie

Steuner Hilbrand Nawijn spreker bij Nationale Alliantie

Terwijl zaterdag 11 november extreemrechtse demonstranten door Zoetermeer (de Nederlandse Volksunie) en Middelburg (de Nationalistische Volks Beweging) lopen, organiseert een andere fascistische partij een ledencongres. De Nationale Alliantie (NA) viert hiermee haar driejarig bestaan.

In een “keurige zaal” luisteren de aanwezigen naar het voormalig CP’86-bestuurslid Stewart Mordaunt en naar Ben van der Kooi. Van der Kooi zat een jaar in de gevangenis op verdenking van brandstichting in een moskee, maar werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. In zijn toespraak bedankt hij de NA-aanhang, die hem trouw is blijven steunen. Tot zover niets bijzonders, de gebruikelijke radicale sprekers bij een radicale partij.

Ook René van Gool is spreker. De voormalig partijsecretaris van Nieuw Rechts is in maart 2006 de lijsttrekker in Eindhoven voor zijn partij. Hij was al actief op het internetforum van de Nationale Alliantie, maar nu ook lijfelijk aanwezig op een bijeenkomst van deze radicale partij. De NA raakt onlangs in opspraak als kopstukken aan schiettrainingen met Belgische neonazi’s mee blijken te doen.

Fragment van de Nationale Alliantie website

Van Gool heeft zich momenteel ook aan een andere partij verbonden. Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november speelt hij een ondersteunende rol bij de nieuwe partij van Hilbrand Nawijn, de Partij voor Nederland. René van Gool tekent een ondersteuningsverklaring om deelname mogelijk te maken. Het lijkt er op dat Nawijn geen moeite heeft met het binnenhalen van radicale rechtsextremisten in zijn nieuwe partij.

René van Gool (rechts) bij Nieuw Rechts-actie