Home » Politieke partijen » Nieuw Rechts » Ruud Sablerolle – PVV-coördinator was betrokken bij Nieuw Rechts

Ruud Sablerolle – PVV-coördinator was betrokken bij Nieuw Rechts

Onlangs onthulde Nova dat Ruud Sablerolle, zelfbenoemd coördinator voor de Partij Voor de Vrijheid in Den Haag, actief is geweest bij Nieuw Rechts. Dit werd ondersteund door foto’s van een demonstratie van Jong Rechts, waar Sablerolle op te zien is. Jong Rechts was de jongerenafdeling van Nieuw Rechts.
In een reactie op deze onthulling meldde Geert Wilders dat Sablerolle geen coördinator, maar slechts een posterplakker voor de PVV was en dat ze hem inmiddels verzocht hebben daar ook mee op te houden: “Deze man heeft wel eens posters geplakt voor ons, zo weet ik nu. Maar hij heeft nooit een officiële functie bekleed en hij heeft al helemaal geen invloed op het samenstellen van de lijst. Wij hebben hem inmiddels een mail gestuurd waarin we hem vragen te stoppen met het verkondigen van deze onzin. En dat wij zelfs van zijn diensten als posterplakker geen gebruik meer willen maken.”

Om de schade te beperken beweert Ruud Sablerolle nu dat het hier niet ging om een Nieuw Rechts-betoging, maar om een herdenkingstocht voor Pim Fortuyn: “De foto’s in de uitzending waren genomen tijdens een door de LPF georganiseerde herdenkingstocht voor de dood van Pim Fortuyn, die jaarlijks naar zijn standbeeld trekt in Rotterdam.”

Ruud ‘vergist’ zich echter. Het ging hier wel degelijk om een demonstratie van Jong Rechts in Den Haag, zoals onderstaande foto’s laten zien:

Ruud Sablerolle links met rode sjaal
Ruud Sablerolle met rode sjaal
Ruud Sablerolle (met rode sjaal) achter spandoek van JongRechts
De Jong Rechts demonstratie in historisch Den Haag