Home » Nederland » Voorhout

Voorhout

Filter

Demonstraties

1 resultaten

Kroniek

11 resultaten
*

In Leiden verzet een man uit Voorhout zich met geweld tegen zijn arrestatie, ondermeer door te schoppen. Hij beledigt twee politieagenten hierbij met: “kankerhoeren, tyfuspolitie, jullie vieze kankerhoeren, ik neuk jullie moeder, kankerhoeren, kankerleijers, vieze joden, jullie zijn allemaal kankerjoden“. Er volgt een strafzaak in juni 2017.

*

De afdeling Bollenstreek van Identitair Verzet houdt deze avond een plakronde door de gemeente Teylingen. Ze plakken posters aan met de tekst “Bollenstreek Gelukzoekers Vrij“. In deze gemeente liggen plaatsen als Sassenheim, Voorhout en Warmond, maar het is onduidelijk waar er geplakt is.

*

Identitair Verzet afdeling Bollenstreek plaatst foto’s op internet van hun aangeplakte posters: “Bollenstreek Gelukzoekers Vrij” en “Opvang in eigen regio is humaner“. De tekst bij de foto’s is “Voorhout #kominverzet!“.

*

Identitair Verzet Bollenstreek plaatst een foto op internet van hun aangeplakte poster “Bollenstreek Gelukzoekers Vrij” bij een NS-station. Ze schrijven erbij: “Voorhout, #kominverzet!“.

*

Donderdagavond organiseert de gemeente Teylingen een extra commissievergadering over het voorstel om nieuwe woonunits voor statushouders in Voorhout en Sassenheim te plaatsen. Er zijn insprekende burgers die zowel voor als tegen het plan zijn. De actiegroep Identitair Verzet Bollenstreek sluit ergens een hek af met een hangslot. Ze hangen er ook een spandoek bij dat snel weer door iemand verwijderd wordt.

*

Aan het eind van de ochtend plaatst Identitair Verzet Bollenstreek een foto op internet van hun aangeplakte posters met de tekst “Opvang in eigen regio is Humaner“. Ze verklaren erbij: “De potentiële opvanglocatie in Teylingen opgefleurd door sympathisanten“. Dit is mogelijk in Voorhout.

*

Identitair Verzet Bollenstreek plaatst foto’s op internet van hun spandoek met de tekst: “Hier Geen Opvang! Ze schrijven erbij als uitleg: “spandoek bij mogelijke opvanglocatie voor statushouders in Voorhout”.

*

Een informatieavond van de gemeente Teylingen in Voorhout over de huisvesting van statushouders. Hier is een groep van Identitair Verzet Leiden bij, maar ze mogen niet naar binnen. De actiegroep claimt dat ze hier met achttien mensen waren en er zouden toch activisten naar binnen geglipt zijn. Buiten staat de groep met een spandoek waarop de teksten “Geen Immigratie Maar Re(m)migratie” en “Tijd voor een betere oplossing” staan.

*

Identitair Verzet plaatst een foto op internet met de tekst: “Actief in Voorhout bij het AZC. Vanavond plaatst de politiek weer 100’den immigranten zonder overleg. Kom in verzet”. Op het spandoek staat “Tijd voor een betere oplossing”. De afdeling Leiden van Identitair Verzet zegt dat ze hier met acht mensen aanwezig is. Ook zouden er “tientallen boze burgers” zijn.

*

Het College voor de Rechten van de Mens bepaalt dat een leraar uit Leiden terecht geschorst is door scholen in Lisse en Voorhout. In Tweets, die ook door leerlingen gelezen werden, ging hij onrespectvol tekeer tegen de islam. De leraar is zelf van Surinaamse afkomst en actief bij de partij Leefbaar Leiden. Op internet afficheert hij zichzelf als aanhanger van de PVV en de radicale hindoepartij BJP uit India.