Sassenheim
- 2 demonstraties
- 10 kroniek
Resultaten
Demonstraties
Kroniek
De afdeling Bollenstreek van Identitair Verzet plaatst een foto op internet van hun aangeplakte poster bij het plaatsnaambord van Sassenheim. “Bollenstreek Gelukzoekers Vrij” is de tekst.
De afdeling Bollenstreek van Identitair Verzet houdt deze avond een plakronde door de gemeente Teylingen. Ze plakken posters aan met de tekst “Bollenstreek Gelukzoekers Vrij“. In deze gemeente liggen plaatsen als Sassenheim, Voorhout en Warmond, maar het is onduidelijk waar er geplakt is.
Identitair Verzet afdeling Bollenstreek plaats foto’s op haar internetpagina van hun aangeplakte posters “Bollenstreek Gelukzoekers Vrij” met tekst erbij: “Sassem #kominverzet!” (dus in Sassenheim).
Donderdagavond organiseert de gemeente Teylingen een extra commissievergadering over het voorstel om nieuwe woonunits voor statushouders in Voorhout en Sassenheim te plaatsen. Er zijn insprekende burgers die zowel voor als tegen het plan zijn. De actiegroep Identitair Verzet Bollenstreek sluit ergens een hek af met een hangslot. Ze hangen er ook een spandoek bij dat snel weer door iemand verwijderd wordt.
Identitair Verzet plaatst een foto op internet van opgehangen spandoeken “bij oa. station Sassem in gemeente Teylingen. Kominverzet“. Waarmee dus het station van Sassenheim bedoeld wordt. De tekst op de twee lakens die aan een voetgangersbrug hangen is: “Voelt U zich nog veilig?” en “Hoe ver laat U het komen??“. De actiegroep plaatst ook een foto van een anonieme persoon die op NS-station Driebergen-Zeist staat met een zelfgemaakte poster met de tekst: “Voelt U zich nog veilig? Kominverzet”. Ze schrijven er bij: “Overal in regio Utrecht zelfgemaakte posters opgehangen bij stations voor de forenzen”. Ook op de internetpagina van Identitair Verzet Twente & de Achterhoek verschijnt rond deze tijd, op 25 maart, zo’n foto met een vergelijkbare gele zelfgemaakte poster met diezelfde tekst. Dit is op station Apeldoorn De Maten. Hier staat bij “niet alleen onze afdeling, maar ook andere afdelingen van Identitair Verzet zijn hiermee de straat op gegaan“.
Op haar website schrijft het extreemrechtse bedrijfje Fenris Postorder van Tim Mudde uit Sassenheim dat ze per deze datum gestopt zijn met hun handel. Ze verkochten extreemrechtse muziek en kleding. Ook vlaggen, boeken en sieraden die voor haar publiek interessant waren werden verkocht.
De jaarlijkse IJzerwake in het Belgische Steenstrate vormt de jaarlijkse hoogmis voor de extreemrechtse kant van de Vlaamse Beweging. Er zijn verschillende Nederlandse groepen afgereisd. Zo is er een ploeg van Voorpost Nederland aanwezig voor de logistieke ondersteuning en verkoopt de extreemrechtse webwinkel Fenris Postorder uit Sassenheim er haar waren. Ook de in Nederland gestarte internetzender Radio Rapaille loopt er rond met een promotieteam.
De Commissie Gelijke Behandeling stelt dat een bedrijf in Zaanstad verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van politieke gezindheid tegenover de rechtsextremist Tim Mudde uit Sassenheim. Het bedrijf wees Mudde in februari af bij een sollicitatie vanwege zijn extreemrechtse achtergrond bij CP’86, Voorpost en Radio Rapaille. Ook zou Mudde gelogen hebben over zijn vorige baan. Mudde stelt al geruime tijd niet meer actief te zijn in extreemrechtse kringen en zijn ideologie niet meer actief uit te dragen.
De Commissie Gelijke Behandeling bepaalt dat een jeugdgevangenis in Sassenheim onvoldoende zorg heeft gedragen om een discriminatievrije werkvloer te garanderen. Ze had een klacht van een Marokkaanse werknemer, die racistisch werd bejegend door zijn collega’s, niet zorgvuldig behandeld.
Tim Mudde uit Sassenheim is een voormalige voorman van verschillende extreemrechtse initiatieven. Hij krijgt vandaag te horen dat hij toch niet welkom is bij zijn nieuwe baan in Zaanstad. Hij was hier eerder deze maand aangenomen. Als reden wordt opgegeven dat hij heeft gelogen over zijn vorige baan. Daarnaast worden nadrukkelijk zijn extreemrechtse politieke activiteiten opgegeven als reden om hem niet aan te nemen. De organisaties CP’86, Voorpost en Radio Rapaille worden genoemd. Mudde dient een klacht in wegens het maken van verboden onderscheid op grond van politieke gezindheid.