Home » Nederland » Ter Apel

Ter Apel

Filter

Demonstraties

2 resultaten
4 aug 2019
Door:
Voorpost
Plaats:
Ter Apel
Deelnemers:
Tussen 10 en 15 personen
Extra:
Demonstratie van Voorpost bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. De activisten hebben prinsenvlaggen bij zich en spandoeken met teksten: 'Aanpassen of oprotten!', 'Illegaliteit=Criminaleit. Hand in hand terug naar eigen land' en 'Geen asielcentrum in onze buurt!'. Ze roepen leuzen als: 'Hand in hand, terug naar eigen land' en 'Illegaliteit is criminaliteit'. Ze hebben geen vergunning voor de actie. Na een half uur vertrekken ze weer. Voporpost wil dat de gemeente de vergunning voor het aanmeldcentrum intrekt.
Organisaties:
10 jun 2017
Door:
Nederlandse Volks-Unie, United We Stand Holland – Protecting Our Citizens
Plaats:
Ter Apel
Deelnemers:
Tussen 20 en 30 personen
Extra:
NVU en UWS organiseren een demonstratie tegen opvang vluchtelingen in Ter Apel. Daarnaast zijn er ook activisten van Pegida aanwezig.
Organisaties:

Kroniek

4 resultaten
*

De rechtbank in Groningen spreekt een man uit Woldendorp vrij van het bedreigen van D66-leider Alexander Pechtold op internet in september 2015. Het gaat om een boze PVV-aanhanger, die op de site van een sociale mediagroep met de naam “PVV op 1” schreef: “Pechtold, je moet n kopschot hebben”. Hij was boos over de vluchtelingenopvang in Ter Apel. De rechter denkt niet dat hij de bedreiging daadwerkelijk uit gaat voeren. Het OM gaat in hoger beroep tegen deze vrijspraak.

*

Een vijftigjarige man uit Woldendorp plaatst een bedreiging richting D66-voorman Alexander Pechtold op de sociale mediapagina “PVV op 1”. De man is een aanhanger van de PVV en hij is boos over de vluchtelingenopvang in Ter Apel. Hij schrijft: “Pechtold je moet n kopschot hebben” en plaatst er een afbeelding van een vuurwapen bij. Er volgt een strafzaak in februari 2016.

*

Geert Wilders stelt met zijn PVV-collega-parlementariër Sietse Fritsma Kamervragen over een mediabericht over een botsing in het AZC in Ter Apel. Ze stellen dat diefstallen, intimidaties, steekpartijen en seksueel misbruik in AZC’s aantonen dat asielzoekers een gewelddadige cultuur meebrengen die niet past bij de Nederlandse normen en waarden. Het beleid brengt de Nederlandse bevolking willens en wetens in gevaar, aldus de PVV’ers. Ze stellen dat asielzoekers “gewelddadige gelukszoekers” zijn. Alle AZC’s moeten onmiddellijk sluiten en de duizenden gelukszoekers moeten desnoods met behulp van het leger uitgezet worden. De PVV wil de grenzen sluiten.

*

Het nieuwsbericht komt naar buiten dat er in Ter Apelkanaal een soort hakenkruis is aangetroffen op een boom. Het is onduidelijk of dit iets te maken heeft met het uitdelen van flyers in meerdere straten in Ter Apel, drie weken geleden. Toen verspreidden onbekenden flyers met daarop een afbeelding van Adolf Hitler (met een hakenkruisband om zijn arm) en de tekst “Steht Ruhig und Marsch Sieg Heil”.