Home » Nederland » Ridderkerk

Ridderkerk

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

In Ridderkerk beledigen twee mensen twee opsporingsambtenaren in het openbaar vervoer met: “kankerjoden, kankerlijer“. Het is onduidelijk of dit één gebeurtenis is of twee aparte delicten. Beide daders moeten in augustus 2017 voorkomen.

*

Het College voor de Rechten van de Mens stelt dat een uitzendbureau uit Ridderkerk in mei 2013 een moslim heeft gediscrimineerd door hem vanwege zijn lange baard te weigeren voor een baantje bij een kaasinpakbedrijf. Volgens het uitzendbureau was zijn baard te lang om aan de hygiënevoorschriften te kunnen voldoen. De man kwam echter kort daarna via een ander bureau wel bij het bedrijf te werken en toen bleek zijn baard geen probleem te zijn.

*

Een islamitische man met een baard solliciteert vandaag bij een uitzendbureau in Ridderkerk voor een functie bij een kaasinpakbedrijf. Het uitzendbureau heeft vandaag en morgen gesprekken met hem waarin ze zeggen dat zijn baard te lang is om aan de hygiënevoorschriften te kunnen voldoen. De man komt korte tijd later via een ander uitzendbureau wel bij het inpakbedrijf in dienst. Hij dient hierna een discriminatieklacht in tegen het eerste uitzendbureau.

*

De Militaire Kamer van het Gerechtshof in Arnhem spreekt een wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee vrij van het beledigen van politieagenten. De wachtmeester is in 2011 gelegerd in Apeldoorn. Op 15 januari 2011 bezoekt hij met vrienden een discotheek in Ridderkerk. Op last van de politie wordt die discotheek midden in de nacht ontruimd. Buiten ontstaan er schermutselingen tussen de politie en discogangers. De politie gebruikt hierbij disproportioneel geweld. De wachtmeester is hier boos over en zou dan “kankerjoden, stelletje kankerjoden” naar de politie geroepen hebben. Hij ontkent dit echter en zou alleen “imbecielen” geroepen hebben in een poging het geweld te stoppen. Omdat de politie te ver is gegaan in het gebruik van het geweld, wordt hij dus vrijgesproken.