Home » Nederland » Papendrecht

Papendrecht

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

In Numansdorp is er amateurvoetbalwedstrijd met een bezoekend team uit Papendrecht. Na de rust wordt de wedstrijd tien minuten stilgelegd, nadat een Afro-Nederlandse Papendrechtspeler door een groepje Numansdorpse fans racistisch word bejegend. Hij is hierdoor flink ontdaan en het hele team uit Papendrecht verlaat het veld. In de catacomben gaat het even mis tussen spelers van beide groepen. De scheidsrechter laat het duel toch uitspelen.

*

In Papendrecht is een extra gemeenteraadsvergadering belegd rondom de vluchtelingenproblematiek. Hier wil Marco Burghout van de nieuwe partij De Nederlandse Burger Partij (DNBP) een petitie inbrengen tegen de komst van een AZC in Papendrecht. Hij is ook inspreker en vindt dat het tijd wordt dat naar burgers wordt geluisterd.

*

Deze zondagavond of nacht is in een gemeenschappelijke ruimte van een seniorencomplex in Papendrecht een kussen van een stoel beklad met iets wat op een hakenkruis lijkt en het woord “Jood”. Ondanks de amateuristische aanpak neemt de politie de zaak hoog op.

*

Er is een kleine protestactie van buitenlandse werknemers bij het hoofdkantoor van een bouwbedrijf in Papendrecht. Het zijn werknemers die aan de snelweg A4 werken tussen Delft en Schiedam. Ze klagen over slechte werkomstandigheden, een voortdurend schreeuwende en jennende Venezolaanse voorman die geroepen zou hebben: “Jullie zwarten zorgen altijd voor onrust”, het uitblijven van medische zorg en gebrek aan werkkleding. Ook wordt hun salaris laat uitbetaald. Het gaat om bouwvakkers uit Afrika en Portugal. Als buitenlandse werknemers klagen of contact met de vakbond hebben, krijgen ze korting op hun salaris of worden ze weggestuurd. Ze krijgen loon dat onder het cao-niveau zit.

*

Het Gerechtshof in Den Haag veroordeelt de Duitse neonazi Michael Krick tot twee jaar gevangenisstraf wegens de ernstige mishandeling van een Antilliaanse man in Papendrecht in mei 2006 en het bezit van antisemitische T-shirts. Krick is al jaren een belangrijke kracht in de Nederlandse neonazikringen en woont ook in Nederland. De zaak van vandaag ging alleen nog over het bezit van 43 Combat 18 T-shirts met het opschrift ‘Destroy Zionism’ en een tekening van een joodse man met pistool tegen het hoofd. Volgens het Hof zijn de T-shirts een belediging voor de joodse gemeenschap en kunnen ze aanzetten tot haat en discriminatie. De toenmalige vriendin van Krick krijgt een kleine boete voor het bezit van een slagwapen bij haar arrestatie in 2006. Ze wordt vrijgesproken voor de strafbare T-shirts.