Home » Nederland » Lienden

Lienden

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

In Oud-Beijerland maakt een man uit Lienden zich schuldig aan een serie delicten. Hij mishandelt iemand, verzet zich met geweld tegen zijn arrestatie scheldt de agenten uit voor “kankerlijer, kankerjood“. Hij spreekt ook een geweldsbedreiging tegen de agenten uit. Er volgt een strafzaak in juni 2017.

*

De Tweede Kamerleden van Voor Nederland stellen Kamervragen over een islamitische familie in Lienden die bedreigd wordt met bijvoorbeeld een kogelbrief. Ze stellen vragen over de veiligheid van het gezin, maar ook: ‘In hoeverre ziet u de multiculturele spanning in onze samenleving groeien en welke maatregelen bent u voornemens te treffen om het tij te keren?’.

*

Deze avond vindt een islamitische familie uit Lienden een kogel in de brievenbus. Sinds het voorjaar wordt het gezin gepest en bedreigd. Er wordt in hun auto gekrast, ze krijgen dreigbrieven met hakenkruisen en een achterruit van de auto wordt ingegooid. Op de brieven staan teksten als “jihad niet in onze straat”.

*

Bij een amateurvoetbalwedstrijd in Lienden roept de coach van de bezoekende ploeg uit Cuijk een negatief bedoelde kreet met het woord “kokosnoot” erin naar een Afro-Nederlandse speler van Lienden. Er zijn verschillende versies van wat hij geroepen heeft. Dat zou kunnen zijn “dat hij zich bezig moet houden met kokosnoten rapen” of “houd je kokosnoot”. De coach heeft spijt van de uitspraak en probeert zijn excuses bij de speler te maken, maar die wil er niets van weten. Het zou niet racistisch bedoeld zijn.