Home » Nederland » Cuijk

Cuijk

Filter

Demonstraties

1 resultaten

Kroniek

7 resultaten
*

Een melding die door het CIDI in maart wordt geplaatst. Het gaat om een Joodse vrouw uit Cuijk die regelmatig naar een meditatiegroep gaat. Op een dag maakt haar therapeut de opmerking: “De Joden hebben de Holocaust zelf bewerkstelligd” en “zij domineren de wereld“. Er volgt een discussie met de groep over complottheorieën. De Joodse vrouw schrikt van de uitspraken en vraagt het CIDI om advies. Ze besluit om haar groep te informeren over hoe de opmerkingen in het gesprek haar gekwetst hebben en waarom de negatieve denkbeelden met betrekking tot Joden antisemitisch zijn. De vrouw stap uiteindelijk uit de meditatiegroep.

*

Een kerk en andere gebouwen in Mill worden in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 juni beklad met hakenkruisen, pentagrammen, het woord “niggers” en de afkorting NL. De laatste weken zijn religieuze plekken en stroomverdelerhuisjes door het hele Land van Cuijk keer op keer doelwit van vandalen die dit soort tekens kladden.

*

Een krant maakt melding van een bekladding in Cuijk. Hier is een garagedeur beklad met een hakenkruis en de letters “KK”, waar meestal “kanker” mee bedoeld wordt.

*

In Cuijk organiseert Johnboy Willemse, van de extreemrechtse kroeg De Nationalist uit Ravenstein, een kleine demonstratie tegen asielzoekers. De DTG sluit zich met hun eigen spandoek bij de demonstratie aan. Er demonstreren ongeveer twintig mensen. Voorpost promoot de actie.

*

Deze vrijdagnacht wordt een homoseksuele man zwaar mishandeld in Cuijk. Ook wordt zijn telefoon gestolen. De daders worden omschreven als een allochtone en een autochtone man.

*

Bij een amateurvoetbalwedstrijd in Lienden roept de coach van de bezoekende ploeg uit Cuijk een negatief bedoelde kreet met het woord “kokosnoot” erin naar een Afro-Nederlandse speler van Lienden. Er zijn verschillende versies van wat hij geroepen heeft. Dat zou kunnen zijn “dat hij zich bezig moet houden met kokosnoten rapen” of “houd je kokosnoot”. De coach heeft spijt van de uitspraak en probeert zijn excuses bij de speler te maken, maar die wil er niets van weten. Het zou niet racistisch bedoeld zijn.

*

Vandaag maakt een krant melding van onrust in de gemeente Cuijk. Een wethouder heeft een dreigbrief ontvangen waarin hij met de dood wordt bedreigd, mogelijk omdat er een plan ligt om een rondweg aan te leggen rondom het dorp Haps. Hij wordt voor “dictator en communist” uitgescholden. Vorige week werd in Haps al een woning en auto van een tegenstander van een bepaald tracé met leuzen en hakenkruisen besmeurd.