Home » Nederland » Oud-Beijerland

Oud-Beijerland

Filter

Demonstraties

2 resultaten
8 mrt 2016
Plaats:
Oud-Beijerland
Extra:
Enkele rechtsextremisten nemen deel aan kleinschalig buurtprotest tegen vluchtelingenopvang.

Kroniek

7 resultaten
*

In Oud-Beijerland protesteert een groepje inwoners dinsdagavond tegen de eventuele opvang van asielzoekers. De demonstranten zien geen enkele vorm van opvang zitten, ook geen noodopvang. Er zijn ongeveer dertig mensen en ze hebben spandoeken met teksten als: “kom in verzet, samen staan we sterk!“, “ook geen noodopvang“, “zeg nee tegen AZC“. De neonazi Ben van der Kooi is hier ook bij met zijn eigen spandoeken: “Defending Europe. Support Hungary & Poland” en “Mohammed not Welcome“.

*

Een krant meldt dat er in Oud-Beijerland negen graven zijn vernield op een joodse begraafplaats. Vijf grafzerken zijn omgetrokken waardoor er grote schade is ontstaat.

*

Identitair Verzet plaatst in de avond een foto online met de tekst erbij: “Vanavond 24 mensen actief in Oud-Beijerland tegen het goednieuws verhaal van het COA. Het Verzet leeft. #Kominverzet”. Op een foto zijn vier mensen zichtbaar met een spandoek en twee posters van Identitair Verzet, met teksten als: “Opvang in eigen regio is humaner” en “Stop de Invasie”. Het gaat om een protest bij een informatieavond van Vluchtelingenwerk in de Hoekse Waard. Volgens Identitair Verzet “om nieuwe collaborateurs te werven die aan de slag willen bij het tijdelijk AZC”. Er zijn ook flyers in de omgeving verspreid.

*

Een krant meldt dat er onlangs brieven bij woningen in Oud-Beijerland zijn bezorgd waarin het COA bewoners op lijkt te roepen om kamers in hun huis af te staan aan vluchtelingen. Het gaat om een nepbrief, mogelijk verspreid door mensen die onrust willen zaaien rondom dit thema.

*

Vandaag wordt ontdekt dat er schuttingtaal en hakenkruisen zijn gekerfd in de deur van een kerk in Oud-Beijerland. Dit moet de afgelopen dagen gedaan zijn.

*

De rechtbank van Dordrecht geeft een 63-jarige buschauffeur uit Vlaardingen een voorwaardelijke werkstraf van twintig uur. Hij had in augustus 2012 ruzie gemaakt op de bus in Oud-Beijerland. Hierbij had hij een vrouw uit Dordrecht racistisch uitgescholden met kreten als “Je bent Afrikaans en je bent een aap”. Ook had hij haar bij de keel gegrepen. De rechter laat het discriminatoire aspect niet meewegen in het vonnis en bestraft de uitbarsting alleen als belediging en mishandeling. De Officier van Justitie gaat hier niet tegen in hoger beroep.

*

Een buschauffeur uit Vlaardingen maakt ruzie met een Afrikaanse vrouw op de bus in Oud-Beijerland. De vrouw uit Dordrecht weigert de bus te verlaten waarop de chauffeur kwaad wordt. Hij roept: “Je bent Afrikaans en je bent een aap” en grijpt haar bij de keel. In April 2013 moet de chauffeur voor de rechter verschijnen.