Home » Nederland » Delfzijl

Delfzijl

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Kamervragen door PVV-Kamerlid Sietse Fritsma over een nieuwe illegalenopvang in Groningen. Hij stelt dat door de opvang het terugkeerbeleid ernstig wordt ondermijnd. Fritsma wil dat de Minister de komst van een nieuwe locatie tegen gaat en ook dat hij de andere tientallen gemeenten die aan illegalenopvang doen aanpakt. Hij vraagt of de Minister bereid is de Nederlandse grenzen te sluiten voor asielzoekers.

Hiernaast stelt Sietse Fritsma ook Kamervragen met Geert Wilders over de handel in gesloten spullen door asielzoekers op in Delfzijl. Ze willen weten “waarom deze stelende nepvluchtelingen niet onmiddellijk worden opgepakt en uitgezet”. Opnieuw wil de PVV hierbij dat de Minster de grenzen sluit voor asielzoekers.

*

Een man maakt zich in Delfzijl schuldig aan een serie delicten. Hij vernielt een auto en mishandelt een politieagent door diens keel dicht te knijpen. Hij bedreigt die agent met de dood en beledigt de politie door te zeggen: “Motherfuckers, you are all Jews, I will fuck you all, Motherfucker Jews, You are all soldiers of Satan“. De man moet in juni 2017 voor de rechter verschijnen.

*

Op 25 en 26 oktober is er een Internationale Havenwerkersbijeenkomst in Hamburg. Dit is een bijeenkomst met vakbondsleden, geen extreemrechts initiatief. Er zijn ook havenwerkers aanwezig uit Rotterdam en Delfzijl-Eemshaven. Onder hen is Eite Homan. Het ACN/AKN schrijft een verslag van deze bijeenkomst op de website van de VNNB.