Home » Nederland » Eemshaven

Eemshaven

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Op 25 en 26 oktober is er een Internationale Havenwerkersbijeenkomst in Hamburg. Dit is een bijeenkomst met vakbondsleden, geen extreemrechts initiatief. Er zijn ook havenwerkers aanwezig uit Rotterdam en Delfzijl-Eemshaven. Onder hen is Eite Homan. Het ACN/AKN schrijft een verslag van deze bijeenkomst op de website van de VNNB.

*

Vandaag staat in de krant dat de vakbond FNV een grote actie start tegen het verschil in beloning tussen Nederlandse en Poolse werknemers in de Groningse Eemshaven. De Polen worden niet volgens de CAO-afspraken beloond en zouden dan Nederlandse werknemers van de markt drukken. Ook de Poolse werkers zijn de uitbuiting zat.

*

Vandaag komt in het nieuws dat een onderaannemer heeft erkend dat er op een bouwplaats van een nieuwe energiecentrale in de Eemshaven in Groningen sprake is van arbeidsdiscriminatie. Buitenlandse werknemers werden betaald naar afkomst. Mensen uit Polen waren minder waard dan Portugezen. Nu zal dat rechtgetrokken worden. Sommige werknemers krijgen 25% meer loon.