Home » Nederland » Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

In Capelle aan den IJssel pleegt een man uit Waddinxveen geweld tegen twee opsporingsambtenaren. Hij slaat, stompt en trapt ze. Hij beledigt ze ook met: “Kijk, hij deelt een bekeuring uit, vieze kankerjood. Kijk nou, wat een vieze kankerlijer, wat een kankerflikker. Kijk nog een kankerjood, kankerjoden”.

*

De lijsttrekker van de Europese lijst van de PVV is Marcel de Graaff uit Capelle aan den IJssel. Vandaag zegt hij dat hij de Marokkaanse cultuur minderwaardig acht aan de Nederlandse cultuur. Als argument draagt hij de islamitische houding tegenover ongelovigen, afvalligen en vrouwen aan. Die zijn in de ogen van de islamitische cultuur minderwaardig, dat kan De Graaff niet rijmen met westerse waarden.

*

Een Antilliaanse man uit Capelle aan den IJssel wordt door het Gerechtshof in Den Haag vrijgesproken van antisemitisme bij een straatactie in Rotterdam in januari 2009. De man maakte toen deel uit van een actie van de “Zwarte Hebreeuwse Israëlieten” die voorbijgangers met onder meer KKK-afbeeldingen deelgenoot van hun standpunten wilde maken. Die bestaan er grofweg uit dat de huidige joodse bevolkingsgroepen geen echte joden zijn en dat het daarom goed is dat Hitler ze in concentratiekampen heeft gezet. De actiegroep stelt dat zij zelf tot een verloren stam van echte joden behoort. De voorman van de actie was al eerder veroordeeld. Tegen de Capellenaar was onvoldoende bewijs.