Home » Nederland » Assendelft

Assendelft

Filter

Kroniek

6 resultaten
*

Bij het Gerechtshof van Amsterdam wordt een strafzaak in hoger beroep behandeld tegen een man uit Assendelft wegens ‘aanzetten tot haat, discriminatie of geweld‘ in Assendelft op in maart 2015. hiervoor was hij op 22 juli 2016 al veroordeeld. Het gaat om beledigende teksten op internet, gericht tegen de komst van een islamitisch centrum in Assendelft.

*

Voor de Kinderrechter in Haarlem dient een strafzaak tegen een negentienjarige vrouw uit Oostknollendam die in maart 2015 als minderjarige betrokken was bij dreigende onlineberichten tegen een moskee in Assendelft  De vrouw heeft toen dingen geschreven als: “gas aansluiten op dat hok” en dat de moslims afgevoerd kunnen worden per trein. De rechter legt een kleine boete op.

*

Een groepje mensen moet in Amsterdam voor de rechter verschijnen wegens opruiende teksten en het oproepen tot geweld op internet. Hun aversie was gericht tegen de komst van een islamitische centrum en een moskee in Assendelft. De teksten zijn in maart 2015 geplaatst en zetten aan tot haat, discriminatie en geweld. Er worden mensen vrijgesproken en beboet. Voor sommige delicten is er onvoldoende bewijs.

*

De gemeente Zaanstad meldt dat er geen moskee komt in Assendelft. De financiering zou niet op orde zijn en in de buurt was veel verzet tegen de komst van de moskee. De initiatiefnemers van de oprichting van de moskee zijn het niet eens met de gemeente. Ze stellen dat de financiering grotendeels rond is en ze beschuldigen de gemeente van het kiezen van de weg van de minste weerstand. Ze overwegen een kort geding.

*

Een 39-jarige man gaat in Assendelft op internet tekeer tegen de komst van een moskee naar Assendelft. Rond 12 maart deden anderen dit ook. De man trekt alle registers open en plaatst een tirade: ‘Die klereleiers kunnen van mij doodpleuren en begraven worden in een immens diepe graf!! ik ben toch al voor racist uitgemaakt! en ben er enorm trots opgeworden ook!! Gewoon oprotten met die vieze gore stink moslims die alleen maar geiten neuken en onze vrouwen willen verkrachten, omdat hun vrouwen te vies zijn!! Ik zal nooit buigen vieze haatzaaiende moslim prick!!! Rot maar weg in de HELL en neem je gore 70 stink maagden mee joh gore viezerik‘. Hij is de zesde persoon die zich in deze zaak in 2016 voor de rechter moet verantwoorden. Hij wordt onder meer aangeklaagd wegens groepsbelediging tegen moslims wegens hun geloofsovertuiging.

*

Op sociale media gaan verschillende mensen rond deze datum tekeer tegen de komst van een moskee naar Assendelft. Ze schrijven discriminerende teksten met scheldwoorden voor moslims en kreten er in zoals “Abführen” (afvoeren), “De oven staat aan, kom maar met de eerste” en “gas aansluiten op dat hok“. Vijf mensen worden hier in 2016 voor vervolgd. Ze komen uit Assendelft, Westzaan en Amsterdam. De aanklachten variëren van groepsbelediging tot het ‘aanzetten tot haat, discriminatie of geweld’ tegen moslims. Zie 26 maart.