Home » Torsten Frank

Torsten Frank

Filter

In de media

1 resultaten

Torsten Frank ist für „gesunden Rassismus“

“Ich bin kein Nazi.” Fast schon gebetsmühlenartig wehrt sich Torsten Frank gegen Vorwürfe, er gehöre mit seiner politischen Meinung ganz nach rechts außen. Vor knapp zwei Wochen hat der 45-Jährige aus Hergenroth (Verbandsgemeinde Westerburg) eine Demonstration in Bad Marienberg organisiert, die sich gegen eine Erstaufnahmeeinrichtung für Asylbewerber auf dem Stegskopf gerichtet hat. Auch hier gibt er sich vor rund 300 Teilnehmern als “besorgter Bürger”. Zuvor hat er im Gespräch mit unserer Zeitung bekundet: “Wir lassen uns von keiner Partei benutzen und distanzieren uns von NPD und Ähnlichem.”

Kroniek

2 resultaten
*

Een demonstratie van Gemeinsam-Stark Deutschland in Dortmund met muziekoptredens van bandjes zoals Oidoxie en Kategorie C. Hier spreekt Edwin Wagensveld van Pegida Nederand en de Duitser Torsten Frank, die ook vaak met Pegida in Nederland demonstreert. Een opvallende spreker is de Dortmundse neonazi Siegfried “SS-Sigi” Borchardt. Andere Nederlanders die hier rondlopen zijn Johnboy Willemse en Patricia Visser met hun RVF Landstorm Nederland spandoek “Stop de Multiculturele Terreur. Grenzen dicht nu!!! Landstorm Nederland“. Een groep Nederlandse neonazi’s wordt in de buurt gezien van een van de leiders van Combat 18 Will Browning, die deels in Nederland woont. Het gaat bijvoorbeeld om Angelo de Bruyn en Barry Kluft. Verder lopen Patrick Hendriks, Danny Janssen en Ed Polman mee.

*

Pegida houdt een demonstratie met zestig mensen in Den Haag. Ze lanceren het plan om hier een maandelijkse demonstratie van te maken. De demonstratie is gericht “tegen de islamisering, bezuinigingen, invasie van vluchtelingen en uit de E.U.”. Hier worden stickers uitgedeeld met teksten als “De islam is een leugen, Mohammed een pedofiel. De Koran is vergif” van Pegida, met een bebloed zwaard, een gesluierde vrouw en man met bomtulband. Hier worden Edwin Wagensveld, Tatjana Festerling en Torsten Frank gearresteerd wegens het tonen van een hakenkruis die juist in een prullenbak wordt gegooid. In totaal houdt de politie twintig mensen aan, van wie elf Pegida-aanhangers. Een van hen is Hugo Kuijper en hij ging gekleed in een witte djellaba en hield een nephoofd in zijn hand. Hij had een nepbaard en een plastic bom op zijn tulband. De actieleider van Voorpost, Florens van der Kooi, verzorgt de logistieke ondersteuning en zijn broer Ben van der Kooi is er ook bij.