Home » Toon van Dijk

Toon van Dijk

Filter

Artikelen

2 resultaten

Verkiezingen gemeenteraad Flevoland, overzicht van (extreem)rechts

In Flevoland neemt de PVV in Almere, Lelystad en Urk deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. In Almere krijgt de PVV concurrentie van een Fortuynistiche partij met omstreden kandidaten. En in Lelystad vinden we bij twee lokale partijen kandidaten met een verleden bij de Centrumpartij en CP’86. Dit is een tweede deel van een reeks korte artikelen… Lees verder

Provincie Flevoland: Verkiezingen 2014

Almere Er zijn maar twee gemeentes in Nederland waar de extreemrechtse PVV mee doet. In Almere is niet iedereen even blij met deze eer. De partij kent geen grote verrassingen op de kandidatenlijst of in het verkiezingsprogramma. Ze schrijven wel dat het milieubeleid, dat zich op duurzaamheid richt, haar subsidie gaat verliezen en dat kinderen… Lees verder

In de media

13 resultaten

„PVV schudt Almere wakker én zaait haat”

Hoewel de PVV in Almere in 2014 de verkiezingen won, bleef de partij buiten het college. Van tegenstrever PvdA krijgen Wilders’ volgelingen in de Flevolandse stad een flinke pets. „Ze zijn vooral bezig met bangmakerij.”

„In welk tempo tracht u Almere te islamiseren? Bent u helemaal van het padje?” De ietwat jennerige raadsvragen komen uit de koker van de PVV in Almere. PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk stelde de vragen deze maand aan het college.

Almeerse afdeling van AZC-Alert opgericht

Sinds kort heeft AZC-Alert ook een afdeling opgericht in Almere. Volgens de initiatiefnemer is de afdeling opgericht uit bezorgdheid over de enorme toestroom van het aantal asielzoekers.

Wij hebben met name het doel om uitbreiding van het AZC tegen te gaan en om de veiligheidssituatie te monitoren; denk hierbij aan de aanranding van de vrouwen door asielzoekers in Almere Centrum“, aldus initiatiefnemer Arnoud.

Stelende PVV’er ook verdacht van zware mishandeling

Het Almeerse raadslid René Eekhuis, die donderdagmiddag uit PVV-fractie werd gezet, blijkt niet alleen fractiegeld op eigen bankrekening te hebben gestort, maar wordt er tevens van beschuldigd zijn vrouw zwaar mishandeld te hebben. Ze liep daarbij drie gebroken ribben op en moest opgenomen worden op de Intensive Care van het ziekenhuis. Eekhuis ontkent de mishandeling en het verduisteren van fractiegeld.

AOS trekt integriteit fractievoorzitter PVV Almere in twijfel

De Almeerse Omroep Stichting trekt de integriteit van fractievoorzitter Toon van Dijk van de PVV in twijfel.

Van Dijk voerde het woord tijdens het debat met wethouder Frits Huis over de lokale omroepen afgelopen donderdagavond. Volgens voorzitter van AOS, Arie Vleugel, heeft de fractievoorzitter verhuld dat hij eerder dit jaar als advocaat heeft opgetreden voor een samenwerkingspartner van concurrent Media036.

PVV Almere: ‘Onderzoek financiering moskee’

De PVV stelt voor de derde keer vragen over de financiering van de Omar Ibn Al Khattab moskee in Almere Buiten. Toon van Dijk, fractievoorzitter van de partij dringt er bij het college van burgemeester en wethouders op aan een onderzoek te starten naar de achtergrond van de investeerders in het bouwproject.

PVV’er telt kindernamen, op zoek naar islamisering

PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk uit Almere beweert op Twitter dat Mohammed de populairste Nederlandse jongensnaam is en niet Daan. Zoals vaak het geval bij de PVV klopt de bewering niet.

De Sociale Verzekeringsbank maakte vandaag bekend wat de populairste kindernamen zijn. Dat is voor jongens Daan. Maar liefst 751 baby-jongens kregen de naam. Voor veel mensen is de site met namen een leuk lolletje maar de PVV gebruikt deze gebeurtenis om te drammen tegen de zogenaamde ‘islamisering’.

Kroniek

4 resultaten
*

Het PVV-raadslid Toon van Dijk uit Almere stelt vragen aan zijn gemeentebestuur. Hij wil weten waarom de burgemeester een “haatpodium” geopend heeft. Daarmee doelt hij op de opening van een moskee. Hij stelt daarbij dat deze moskee “herhaaldelijk een podium heeft geboden aan islamitische haatpredikers en de gemeenteraad zich tegen de komst van onverdraagzame haatpredikers heeft uitgesproken“. Van Dijk vraagt waarom de burgemeester “actief meewerkt aan de islamisering van Almere door dit haatpodium te openen”.

*

Gemeenteraadslid Toon van Dijk van de PVV in Almere stelt vragen over de politie die een pastor van een christelijk kerkgenootschap uit Almere recent aangesproken heeft op het verspreiden van het boekje “Allah had geen zoon“. De PVV acht het bezoek van de politie in strijd met de vrijheid van meningsuiting. De pastor heeft zelf contact gezocht met de PVV na het voorval. De politie had signalen gekregen vanuit de wijk dat het boekje huis-aan-huis zou worden verspreid en als beledigend werd ervaren. Moslims zouden hebben geklaagd over het boekje en de politie heeft de pastor gewaarschuwd dat boze moslims wel eens een steen door de ruiten van de kerk zouden kunnen gooien. In een later antwoord betreurt het college van B&W van Almere dat de predikant de indruk heeft gekregen dat hij door de politie in zijn vrijheid van meningsuiting werd beperkt.

*

Het PVV-raadslid Toon van Dijk stelt in Almere schriftelijke vragen over een voorval in Almere. Het ophangen van een Israëlische vlag op 20 juni heeft antisemitische reacties opgeroepen. Van Dijk stelt dat het voor joodse inwoners onveilig is om openlijk joodse kenmerken te laten zien. De PVV’er vraagt of de burgemeester inziet dat “de steeds verder gaande islamisering in onze stad samen gaat met antisemitisme waardoor Almere steeds minder leefbaar zal worden voor niet-islamitische inwoners en er daarom kennelijk inmiddels joodse inwoners uit onze stad vertrekken“. Hij vraagt: “welke maatregelen gaat u nemen om Almere te de-islamiseren zodat onze stad aantrekkelijk blijft voor iedereen“. Uit een later antwoord blijkt dat het antisemitisme in Almere juist aan het afnemen is.

*

Gemeenteraadslid Toon van Dijk van de PVV-gemeenteraadsfractie in Almere stelt schriftelijke vragen over het door Almeerse moslimjongeren georganiseerde “Ardennenweekend”. Hij stelt dat er radicale sprekers bij zullen zijn en hij wil weten welke mensen uit Almere hierbij betrokken zijn. De PVV zet een moslim hier neer als ‘salafist‘. Het Ardennenweekend staat begin mei gepland.