Home » Spakenburgse Vrijheids Partij

Spakenburgse Vrijheids Partij - SVP

Filter

Artikelen

2 resultaten

Provincie Utrecht: Verkiezingen 2014

Utrecht Stad Vier jaar geleden lukte het Wim Vreeswijk (1950) niet om het Wilders-effect te verzilveren voor zijn Partij Vrij Utrecht (PVU). Hij had nog wel zo zijn best gedaan om op de PVV te lijken. Het Vlaams Belang drukte mooie pamfletten voor de PVU om het volk te bereiken. Vreeswijk probeert het dit jaar… Lees verder

Verkiezingen gemeenteraad 2010

Zijn de deelnemende partijen extreemrechts of zijn het gewone rechtse partijen die een aantrekkingskracht hebben op rechtsextremisten? Als we alleen naar de partijprogramma’s kijken zijn conclusies soms moeilijk te trekken. Misschien helpt een kijkje achter de schermen? Welke mensen zijn betrokken bij deze verkiezingen? De PVV van Geert Wilders doet maar in twee gemeentes mee…. Lees verder

In de media

6 resultaten

Zeven lokale partijen overwegen overstap naar PVV

In de zestig gemeenten waar de PVV wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen overwegen zeven lokale partijen om verder te gaan als PVV-fractie. Dat blijkt uit een rondgang van Nieuwsuur en de NOS.

Raadsleden van de Spakenburgse Vrijheidspartij in de gemeente Bunschoten en Leefbaar Etten-Leur hebben al aangegeven zeker te willen overstappen.

Wilders neemt groot risico met expansie naar 60 gemeenten

Als er één gemeente is waar ze al helemaal klaar zijn voor een plaatselijke PVV-afdeling, dan is het wel Bunschoten-Spakenburg. De lokale politicus Peter Frans Knoops meldde zich al acht jaar geleden bij Wilders: of hij in Bunschoten geen PVV-afdeling kon oprichten? ‘Helaas’, meldde Knoops destijds. ‘Er is gekozen om eerst in een aantal grotere gemeenten mee te doen’.

Rel in politiek Bunschoten om „Hitler-tweet”

In de Bunschoter politiek heeft een vinnig debat over opvang van vluchtelingen geleid tot aangifte bij de politie, zo bleek vrijdag. Pijnpunt is een vermeende verwijzing naar Hitler. Raadslid Peter Frans Koops van de Spakenburgse Vrijheidspartij (SVP) en Dirk Koelewijn, voorzitter van de Christelijke Arbeiders Partij (CAP) liggen al enkele weken met elkaar in de clinch over het vluchtelingenvraagstuk. Recent bood Bunschoten tijdelijke noodopvang aan tientallen vluchtelingen. De SVP was daar kritisch over, de CAP kon er prima mee leven.

Kroniek

3 resultaten
*

Gemeenteraadslid Peter Frans Koops van Spakenburgse Vrijheids Partij in de gemeente Bunschoten legt in de commissie bestuur en middelen uit waarom zijn partij in september tegen de opvang van asielzoekers heeft gestemd. Hij wil dat ze in Syrië, Griekenland of Turkije blijven. Hij verzet zich tegen halal maaltijden en heeft punten tegen islam.

*

Op internet heeft gemeenteraadslid Peter Frans Koops van de Spakenburgse Vrijheids Partij uit Bunschoten-Spakenburg een woordenstrijd met een raadslid van een andere partij in de gemeenteraad. Het gaat over de opvang van vluchtelingen en Koops noemt zijn opponent “gutmenschen als gij”. Hij krijgt de reactie “neem nog een snorretje, je begint al aardig op ‘m te lijken” terug. Later doet Koops aangifte wegens smaad. Hij legt het uit als een verwijzing naar Hitler.