Home » Nederland » Bunschoten-Spakenburg

Bunschoten-Spakenburg

Filter

Kroniek

8 resultaten
*

Dit weekend ontstaat ophef op internet over een basisschool uit Bunschoten, die onlangs met leerlingen een bezoek gebracht aan een moskee. Tientallen sociale mediagebruikers zien er louter kwaad in. Iemand met het profiel “RabiaatRechts” schrijft dat ze moeten stoppen met het vergiftigen van kinderen.

*

Bij een voetbalwedstrijd in Werkendam wordt een Afrikaans-Nederlandse speler van een bezoekend team uit Spakenburg op weg naar de kleedkamer racistisch bejegend door de supporters van het team uit Werkendam. Er wordt bijvoorbeeld geroepen: “Ga jij maar pepernoten strooien“, als verwijzing naar Zwarte Piet.

*

Gemeenteraadslid Peter Frans Koops van Spakenburgse Vrijheids Partij in de gemeente Bunschoten legt in de commissie bestuur en middelen uit waarom zijn partij in september tegen de opvang van asielzoekers heeft gestemd. Hij wil dat ze in Syrië, Griekenland of Turkije blijven. Hij verzet zich tegen halal maaltijden en heeft punten tegen islam.

*

Op internet heeft gemeenteraadslid Peter Frans Koops van de Spakenburgse Vrijheids Partij uit Bunschoten-Spakenburg een woordenstrijd met een raadslid van een andere partij in de gemeenteraad. Het gaat over de opvang van vluchtelingen en Koops noemt zijn opponent “gutmenschen als gij”. Hij krijgt de reactie “neem nog een snorretje, je begint al aardig op ‘m te lijken” terug. Later doet Koops aangifte wegens smaad. Hij legt het uit als een verwijzing naar Hitler.

*

Deze avond is er een informatieavond in Bunschoten over de noodopvang voor een aantal dagen, van vluchtelingen in een sporthal. Op sociale media wordt van tevoren flink gescholden, zoals: “Laat die criminelen maar bij de burgemeester gaan logeren”.

*

Een amateurvoetbalwedstrijd in Barendrecht tussen een lokale ploeg en een bezoekend team uit Bunschoten-Spakenburg. Als een Afrikaans-Nederlandse speler van Barendrecht zich warm gaat lopen maken supporters van Spakenburg racistische opmerkingen. Een grensrechter probeert de coach van Spakenburg te bereiken maar krijgt vervolgens beledigende opmerkingen van een reservedoelman naar zijn hoofd. Hierna wordt de wedstrijd tien minuten stilgelegd. De reservedoelman krijgt een rode kaart.

*

In Spakenburg arresteert de politie een twintigjarige fan van een voetbalploeg uit Rijnsburg rond een voetbalwedstrijd tegen een team uit Spakenburg. De man bracht de Hitlergroet en riep beledigende teksten naar de politie.