Home » Nederland » Barendrecht

Barendrecht

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

In Dordrecht moet een man uit Barendrecht voor de rechter verschijnen wegens het plaatsen van doodsbedreigingen op een internetpagina van de PvdA. In oktober 2015 bedreigde hij landelijke PvdA kopstukken. Als zijn vrouw of dochter iets zou overkomen “omtrent die stinkende vluchtelingen” dan komt hij achter ze aan. Hij krijgt een kleine taakstraf van de politierechter.

*

In Barendrecht plaatst een man een doodsbedreiging op een sociaal mediaprofiel van de PvdA, gericht tegen PvdA voorman Diederik Samsom en minister Lodewijk Asscher. Hij schrijft onder meer: “Hee Samsom ik wil even 1 ding laten weten als er ook maar iets gebeurd met mijn vrouw of dochter omtrend die stinkende vluchtelingen kom ik achter je aan. Dit is geen bedreiging maar een 100% niet overdreven belofte. Jij hebt ze onder andere tenslotte naar binnen gehaald, stinkbak die je er bent“. De man bedreigde Samsom in 2013 ook al, maar toen werd een strafzaak tegen hem wegens gebrek aan bewijs geseponeerd. Nu zal hij wel voor moeten komen.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak in twee zaken van Aziatische vrouwen die geen pakken babyvoeding mochten kopen in drogisterijen. Het gaat om een zaak van een Thaise vrouw die in juli 2013 geweigerd werd in Barendrecht en een Chinese vrouw mocht in mei 2013 geen babyvoeding kopen in Vlaardingen. De winkels zijn bang voor de doorverkoop van babyvoeding naar China. In beide gevallen bepaalt het College dat er sprake is van verboden onderscheid op grond van ras. Ook zijn de klachten over discriminatie onzorgvuldig behandeld door de drogisterijen.

*

Een amateurvoetbalwedstrijd in Barendrecht tussen een lokale ploeg en een bezoekend team uit Bunschoten-Spakenburg. Als een Afrikaans-Nederlandse speler van Barendrecht zich warm gaat lopen maken supporters van Spakenburg racistische opmerkingen. Een grensrechter probeert de coach van Spakenburg te bereiken maar krijgt vervolgens beledigende opmerkingen van een reservedoelman naar zijn hoofd. Hierna wordt de wedstrijd tien minuten stilgelegd. De reservedoelman krijgt een rode kaart.

*

Een drogist in Barendrecht weigert een Thaise vrouw een pak babymelkpoeder te verkopen. De winkel wil zo kennelijk voorkomen dat Aziaten de voorraad opkopen en het naar China verdwijnt. De echtgenoot van de vrouw probeert een klacht in te dienen, maar wordt niet teruggebeld. De vrouw dient een discriminatieklacht in.