Home » Rac'n'Roll Place

Rac'n'Roll Place

Een onofficiële kroeg in Veendam die fungeert als ontmoetingsplek voor extreemrechtse figuren en skinheads.

Filter

Artikelen

1 resultaten

Nazikroegen in Nederland

Het is een klassiek probleem voor extremisten, motorbendes en criminelen. Waar spreken we af? Waar drinken we een biertje? Waar kunnen we zijn wie we willen zijn, zonder dat we gezeur krijgen? Waar kunnen we het beste zaken bespreken die het daglicht niet kunnen verdragen? Thuis, in de kroeg of in een eigen ruimte? We hebben… Lees verder

In de media

1 resultaten

Kroniek

45 resultaten
*

Op 24 juli worden in het begin van de middag foto’s online gezet door Martin van de Grind van een kroegavond in de Rac’n’Roll Place in Veendam: “het was weer gezellig tot in de late uurtjes“. Dus mogelijk gaat het om deze avond ervoor. Er zijn Skinheads te zien op de foto’s.

*

In de avond laat Martin van de Grind, middels een op internet geplaatste foto, weten dat er een goed bezochte kroegavond is in zijn kroeg, de Rac’n’Roll Place in Veendam.

*

In de Rac’n’Roll Place in Veendam is een vrouwencocktailparty georganiseerd in de open lucht. Er zijn zeker twintig mannen en vrouwen op aanwezig waaronder Martin van de Grind.

*

Halverwege de avond plaatst Martin van de Grind een foto online van een groep mensen die buiten bij de nazikroeg Rac’n’Roll Place in Veendam aan een lange tafel bier zitten te drinken.

*

De naziskinhead Martin van de Grind plaatst foto’s op internet van een grote tafel met een grillplaat en veel vlees. Mogelijk ontvangt hij dus veel bezoek in de Rac’n’Roll Place in Veendam. Hij schrijft er bij: “zo de hele grillplaat bezet, en dat op Bevrijdingsdag? ik zeg proost op ons allemaal“. Op een andere foto toont hij zijn middelvinger en ringen met nazisymbolen.

*

In de Rac’n’Roll Place in Veendam heeft Martin van de Grind een kroegavond georganiseerd. Er wordt onderling gedold met een paintballgeweer, ze schieten elkaar onder de verf. Het gezelschap houdt het lang vol, tot ver in de middag op de volgende dag.

*

Op een maandagmiddag heeft Martin van de Grind een “maandagseweekenzuipfeest” in de Rac’n’Roll Place in Veendam met een groepje vrienden. Ze noemen zichzelf voor deze gelegenheid “skins 1983“.

*

In Veendam organiseert Martin van de Grind een kroegavond in de Rac’n’Roll Place met een groepje vrienden uit de regio.

*

Aan het eind van de avond post Martin van de Grind een foto online van een grote hond achter de bar in de Rac’n’Roll Place in Veendam. Later in de week blikt hij terug: “was een raar weekend, maar goede vrienden, super“, Een van die vrienden reageert met: “Politie!!!!“. Dan zegt Martin van de Grind: “wel 40 a 50 blauwe petten voor 6 man, was een happening, rare avond vol spectacel, haha” en “beveiliging van de lokale disco had ze uitgenodigd, om dat we wat wilden uit praten met wat bezoekers, ze waren een beetje zenuwachtig, maar hebben zich er uiteindelijk buiten gehouden“.

*

In de Rac’n’Roll Place in Veendam organiseert Martin van de Grind een samenzijn met zijn geestverwanten. Het is een kroegavond met “tatoeëren en zuipen” Hij plaatst een foto hiervan op internet met een jongeman met een “Skinhead” tatoeage.

*

Een kroegavond in de Rac’n’Roll Place in Veendam met zeker tien mensen.

*

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 augustus worden er foto’s op internet gezet van een kroegbijeenkomst in de Rac’n’Roll Place in Veendam. Martin van de Grind is de gangmaker van deze ontmoetingsplek voor rechtsextremisten.

*

Martin van de Grind organiseert een samenkomst in zijn kroeg de Rac’n’Roll Place in Veendam. Op een foto poseert het gezelschap met bijlen en een hooivork.

*

Midden in de nacht van 20 op 21 juni verschijnt er een foto op internet van een feestsituatie met drank in de Rac’n’Roll Place in Veendam. Initiator Martin van de Grind is een van de mensen op de foto.

*

Later in de avond is er in Veendam een kroegfeestje onder leiding van Martin van de Grind in de Rac’n’Roll Place. Er zijn meer dan tien mensen aanwezig.

*

In de Rac’n’Roll Place in Veendam organiseert Martin van de Grind een kroegavond met zeker een tiental mensen aanwezig.

*

Op internet verschijnt een foto van enkele mensen die feest vieren in de Rac’n’Roll Place in Veendam. Ook Martin van de Grind is hierbij aanwezig.

*

Martin van de Grind maakt op internet melding van een recent uitstapje dat hij met enkele andere mannen uit de groep van de Rac’n’Roll Place uit Veendam maakte naar Hamburg. Ze ontmoeten er geestverwanten en reizen op zondag weer naar huis.

*

In Veendam organiseert Martin van de Grind een kroegavond in de Rac’n’Roll Place met extreme spelletjes met muizenvallen en aanstekers.

*

In Veendam organiseert Martin van de Grind een kroegbijeenkomst in de Rac’n’Roll Place. De bezoekers spelen extreme spelletjes met muizenvallen.

*

In Veendam organiseert Martin van de Grind weer een kroegbijeenkomst in de Rac’n’Roll Place. Als tijdverdrijf bedenken de bezoekers extreme spelletjes zoals “levend dartbord” waarbij met dartpijltjes naar elkaar gegooid wordt. Bezoeker Liam Taylor uit Muntendam zal een “Live Jackass show” verzorgen. Na afloop krijgt Taylor op straat ruzie met een groepje mensen en slaat hij een jonge vrouw in haar gezicht. Hij wordt opgepakt en zit een nachtje in een politiecel.

*

In Veendam viert Martin van de Grind zijn verjaardagsfeest in de Rac’n’Roll Place. Er is een groep vrienden aanwezig.

*

In Veendam organiseren rechtsextremisten een feest in de Rac’n’Roll Place.

*

In Veendam organiseert Martin van de Grind een groot oudejaarsfeest in de Rac’n’Roll Place. Het gaat de hele nacht door en de extreemrechtse muzikant Nigel Brown zingt ballads. Er zijn allerlei Skinheads aanwezig en er hangen vlaggen van Hou Kontakt en Crew38 aan de muur. Crew38 is een dochterorganisatie van de Hammerskins en er zijn Duitsers hiervan aanwezig. Er is ook een delegatie Zweden naar dit feest afgereisd. Uit Nederland loopt Marcel van Velzen rond in een trui van Ulfhednar.

*

Kroegavond in de Rac’n’Roll Place in Veendam.

*

De Rac’n’Roll Place in Veendam is weer open voor een kroegavond onder leiding van Martin van de Grind. Op de bar liggen stickers van Zwart Front die de bezoekers mee kunnen nemen om verder te verspreiden. Het gaat om pro-Zwarte Piet stickers met de tekst “Ons Land, Onze Cultuur, Onze Feestdagen”.

*

In de Rac’n’Roll Place in Veendam organiseert Martin van de Grind een kroegavond met het thema “we drinken op de kruisridders”.

*

In de skinheadkroeg Rac’n’roll Place in Veendam is een muziekoptreden. Er treedt een Duitse balladezanger op. Aan de muur hangt een vlag van de vroegere neonaziclub Hou Kontakt. Initiatiefnemer Martin van de Grind was hier vroeger bij actief. De bezoekers gaan eerst boogschieten in het ernaast gelegen sportzaaltje.

*

In Veendam is een bijeenkomst gepland in de Rac’n’Roll Place.

*

Op initiatief van Martin van de Grind is er in Veendam een extreemrechtse skinheadkroeg gestart, de Rac’n’roll Place. Op deze avond is er een feestelijke bijeenkomst met veel bier en skinheadmuziek.

*

In Veendam vieren extreemrechtse skinheads een feest in hun nieuwe kroeg Rac’n’Roll Place.

*

In de nieuwe extreemrechtse kroeg Rac’n’Roll Place in Veendam houden naziskinheads een feestje onder het motto “drinken tegen links”.

*

In Veendam is Martin van de Grind bezig een extreemrechtse kroeg op te bouwen, ze zijn rond deze tijd nog flink aan het klussen aan de Rac’n’Roll Place. Ze houden evengoed alvast een feestje met een handjevol mensen.

Publicaties

1 resultaten

Factsheet Extreemrechts in Nederlandse Gemeentes

Jaar:
2016
Taal:Aantal blz:
34
Soort Uitgave:
Beschrijving:

Voor u ligt de eerste actualisering van de ‘factsheet extreemrechts in Nederlandse gemeentes’, waarin een actueel beeld wordt geschetst van de in Nederland actieve extreemrechtse organisaties. Deze factsheet moet inzicht geven in de omvang, regionale spreiding, betekenis en betrok- kenheid bij geweldsincidenten van de  verschillende extreemrechtse organisaties in Nederland. De samenstelling van de lijst met organisaties en de gepresenteerde feiten over deze organisaties zijn verza- meld in het kader van het Monitorproject Racisme, Antisemitisme en Extreemrechts Geweld in Nederland . De keuze om bepaalde organisaties wel en niet op te nemen volgt de defnitie en afbakening die binnen dat project wordt gehanteerd. Deze factsheet is in opdracht van de Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS)  van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geschreven. De verant- woordelijkheid voor de inhoud ligt bij de auteur.