Home » Nederland » Veendam

Veendam

Filter

Kroniek

51 resultaten
*

Op 24 juli worden in het begin van de middag foto’s online gezet door Martin van de Grind van een kroegavond in de Rac’n’Roll Place in Veendam: “het was weer gezellig tot in de late uurtjes“. Dus mogelijk gaat het om deze avond ervoor. Er zijn Skinheads te zien op de foto’s.

*

Er komt een melding binnen van aangeplakte KNN stickers in Veendam die ook al direct verwijderd zijn. Het gaat om stickers met de tekst “Vaderlandsliefde is geen racisme“.

*

De neonazigroep KNN plaatst een oproep op internet om deel te nemen aan een door anderen georganiseerd evenement “Veendam zegt nee tegen AZC!“, deze avond. De groep roept haar achterban op om hier heen te komen “en deze mensen te steunen”. Er is een gemeentelijke informatieavond voor omwonenden van een beoogde opvanglocatie voor vluchtelingen.

*

In de avond laat Martin van de Grind, middels een op internet geplaatste foto, weten dat er een goed bezochte kroegavond is in zijn kroeg, de Rac’n’Roll Place in Veendam.

*

In de Rac’n’Roll Place in Veendam is een vrouwencocktailparty georganiseerd in de open lucht. Er zijn zeker twintig mannen en vrouwen op aanwezig waaronder Martin van de Grind.

*

Halverwege de avond plaatst Martin van de Grind een foto online van een groep mensen die buiten bij de nazikroeg Rac’n’Roll Place in Veendam aan een lange tafel bier zitten te drinken.

*

De naziskinhead Martin van de Grind plaatst foto’s op internet van een grote tafel met een grillplaat en veel vlees. Mogelijk ontvangt hij dus veel bezoek in de Rac’n’Roll Place in Veendam. Hij schrijft er bij: “zo de hele grillplaat bezet, en dat op Bevrijdingsdag? ik zeg proost op ons allemaal“. Op een andere foto toont hij zijn middelvinger en ringen met nazisymbolen.

*

Bij de dodenherdenking in Veendam verstoren een man van 52 jaar oud en een 16-jarige jongen de herdenking door ‘Heil Hitler‘ te roepen en daarbij de Hitlergroet te brengen. Ze worden aangehouden en er zijn diverse getuigen. De mannen ontkennen hierna dat ze de Hitlergroet gebracht hebben en zeggen dronken te zijn geweest. Later krijgt de man een kleine werkstraf voor “belediging”. De minderjarige jongen wordt helemaal niet vervolgd.

*

In de Rac’n’Roll Place in Veendam heeft Martin van de Grind een kroegavond georganiseerd. Er wordt onderling gedold met een paintballgeweer, ze schieten elkaar onder de verf. Het gezelschap houdt het lang vol, tot ver in de middag op de volgende dag.

*

Op een maandagmiddag heeft Martin van de Grind een “maandagseweekenzuipfeest” in de Rac’n’Roll Place in Veendam met een groepje vrienden. Ze noemen zichzelf voor deze gelegenheid “skins 1983“.

*

Op een internetpagina van Rood Wit Blauw Gemaskerd wordt een foto geplaatst van drie gemaskerde mensen met een Nederlandse vlag waar “Eigen Volk Eerst” op staat. De uitleg erbij is: “Veendam sluit zich ook aan bij het #GemaskerdeProtest. Welk stad of dorp helpt ons nog meer mee een statement te maken?

*

In Veendam organiseert Martin van de Grind een kroegavond in de Rac’n’Roll Place met een groepje vrienden uit de regio.

*

Aan het eind van de avond post Martin van de Grind een foto online van een grote hond achter de bar in de Rac’n’Roll Place in Veendam. Later in de week blikt hij terug: “was een raar weekend, maar goede vrienden, super“, Een van die vrienden reageert met: “Politie!!!!“. Dan zegt Martin van de Grind: “wel 40 a 50 blauwe petten voor 6 man, was een happening, rare avond vol spectacel, haha” en “beveiliging van de lokale disco had ze uitgenodigd, om dat we wat wilden uit praten met wat bezoekers, ze waren een beetje zenuwachtig, maar hebben zich er uiteindelijk buiten gehouden“.

*

In de Rac’n’Roll Place in Veendam organiseert Martin van de Grind een samenzijn met zijn geestverwanten. Het is een kroegavond met “tatoeëren en zuipen” Hij plaatst een foto hiervan op internet met een jongeman met een “Skinhead” tatoeage.

*

Een kroegavond in de Rac’n’Roll Place in Veendam met zeker tien mensen.

*

Er komt een melding binnen van aangeplakte stickers van Identitair Verzet in Veendam. Op de stickers wordt gepleit voor de opvang van asielzoekers in hun eigen regio.

*

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 augustus worden er foto’s op internet gezet van een kroegbijeenkomst in de Rac’n’Roll Place in Veendam. Martin van de Grind is de gangmaker van deze ontmoetingsplek voor rechtsextremisten.

*

Martin van de Grind organiseert een samenkomst in zijn kroeg de Rac’n’Roll Place in Veendam. Op een foto poseert het gezelschap met bijlen en een hooivork.

*

Midden in de nacht van 20 op 21 juni verschijnt er een foto op internet van een feestsituatie met drank in de Rac’n’Roll Place in Veendam. Initiator Martin van de Grind is een van de mensen op de foto.

*

Later in de avond is er in Veendam een kroegfeestje onder leiding van Martin van de Grind in de Rac’n’Roll Place. Er zijn meer dan tien mensen aanwezig.

*

In de Rac’n’Roll Place in Veendam organiseert Martin van de Grind een kroegavond met zeker een tiental mensen aanwezig.

*

Op internet verschijnt een foto van enkele mensen die feest vieren in de Rac’n’Roll Place in Veendam. Ook Martin van de Grind is hierbij aanwezig.

*

Martin van de Grind maakt op internet melding van een recent uitstapje dat hij met enkele andere mannen uit de groep van de Rac’n’Roll Place uit Veendam maakte naar Hamburg. Ze ontmoeten er geestverwanten en reizen op zondag weer naar huis.

*

Een vereniging uit Veendam organiseert in Wildervank een zaalvoetbaltoernooi voor bedrijven uit de regio. Drie spelers van teams die al zijn uitgeschakeld maken racistische opmerkingen naar een speler van een ander team. Die reageert hier op en er ontstaat een massale vechtpartij waar wel veertig mensen bij betrokken zijn. Veendam royeert vier zaalvoetballers die de kernfiguren zijn van deze knokpartij.

*

In Veendam organiseert Martin van de Grind een kroegavond in de Rac’n’Roll Place met extreme spelletjes met muizenvallen en aanstekers.

*

In Veendam organiseert Martin van de Grind een kroegbijeenkomst in de Rac’n’Roll Place. De bezoekers spelen extreme spelletjes met muizenvallen.

*

In Veendam organiseert Martin van de Grind weer een kroegbijeenkomst in de Rac’n’Roll Place. Als tijdverdrijf bedenken de bezoekers extreme spelletjes zoals “levend dartbord” waarbij met dartpijltjes naar elkaar gegooid wordt. Bezoeker Liam Taylor uit Muntendam zal een “Live Jackass show” verzorgen. Na afloop krijgt Taylor op straat ruzie met een groepje mensen en slaat hij een jonge vrouw in haar gezicht. Hij wordt opgepakt en zit een nachtje in een politiecel.

*

In Veendam viert Martin van de Grind zijn verjaardagsfeest in de Rac’n’Roll Place. Er is een groep vrienden aanwezig.

*

In Veendam organiseren rechtsextremisten een feest in de Rac’n’Roll Place.

*

In Veendam organiseert Martin van de Grind een groot oudejaarsfeest in de Rac’n’Roll Place. Het gaat de hele nacht door en de extreemrechtse muzikant Nigel Brown zingt ballads. Er zijn allerlei Skinheads aanwezig en er hangen vlaggen van Hou Kontakt en Crew38 aan de muur. Crew38 is een dochterorganisatie van de Hammerskins en er zijn Duitsers hiervan aanwezig. Er is ook een delegatie Zweden naar dit feest afgereisd. Uit Nederland loopt Marcel van Velzen rond in een trui van Ulfhednar.

*

Kroegavond in de Rac’n’Roll Place in Veendam.

*

De Rac’n’Roll Place in Veendam is weer open voor een kroegavond onder leiding van Martin van de Grind. Op de bar liggen stickers van Zwart Front die de bezoekers mee kunnen nemen om verder te verspreiden. Het gaat om pro-Zwarte Piet stickers met de tekst “Ons Land, Onze Cultuur, Onze Feestdagen”.

*

In de Rac’n’Roll Place in Veendam organiseert Martin van de Grind een kroegavond met het thema “we drinken op de kruisridders”.

*

In de skinheadkroeg Rac’n’roll Place in Veendam is een muziekoptreden. Er treedt een Duitse balladezanger op. Aan de muur hangt een vlag van de vroegere neonaziclub Hou Kontakt. Initiatiefnemer Martin van de Grind was hier vroeger bij actief. De bezoekers gaan eerst boogschieten in het ernaast gelegen sportzaaltje.

*

In Veendam is een bijeenkomst gepland in de Rac’n’Roll Place.

*

Op initiatief van Martin van de Grind is er in Veendam een extreemrechtse skinheadkroeg gestart, de Rac’n’roll Place. Op deze avond is er een feestelijke bijeenkomst met veel bier en skinheadmuziek.

*

In Veendam vieren extreemrechtse skinheads een feest in hun nieuwe kroeg Rac’n’Roll Place.

*

In de nieuwe extreemrechtse kroeg Rac’n’Roll Place in Veendam houden naziskinheads een feestje onder het motto “drinken tegen links”.

*

In Veendam is Martin van de Grind bezig een extreemrechtse kroeg op te bouwen, ze zijn rond deze tijd nog flink aan het klussen aan de Rac’n’Roll Place. Ze houden evengoed alvast een feestje met een handjevol mensen.