Home » Nederland » Wijchen

Wijchen

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Op een internetprofiel van Nijmegen Rechtsaf verschijnen foto’s van flyers en postertjes van Identitair Verzet met de tekst “Leugenaars, Eurofielen! Graaiers!“. Eentje is aangeplakt onder een plaatsnaambord van Nijmegen. Twee flyers worden voor de foto vastgehouden naast plaatsnaamborden van Wijchen en Beuningen. De actiegroep verklaart: “Vandaag gingen activisten van Nijmegen Rechtsaf aan de slag in Wijchen en Beuningen. Vele positieve reacties ontvangen en goede gesprekken gehad onderweg“. Nijmegen Rechtsaf geeft er een stemadvies bij: PVV, Forum voor Democratie, Voor Nederland.

*

Zwart Front plaatst een foto op internet die in de nacht gemaakt is bij een plaatsnaambord van Wijchen. Er is een pamflet te zien met de tekst “Dag van de Nationale Arbeid“, dus die pamfletten zijn daar mogelijk afgelopen nacht verspreid. Later meldt Zwart Front dat ze op verschillende plekken in Nederland pamfletten heeft verspreid op 1 mei “waarin wordt opgeroepen om voor het vaderland te werken”.

*

Volgens het College voor de Rechten van de Mens heeft een bedrijf uit Wijchen zich in 2012 schuldig gemaakt aan het indirect maken van verboden onderscheid op basis van handicap, chronische ziekte en ras. Sollicitanten die productiemedewerker wilden worden mochten geen uitkering hebben. Terwijl gehandicapten, chronisch zieken en allochtonen verhoudingsgewijs juist vaker dan andere doelgroepen een uitkering hebben.