Home » Nederland » Veghel

Veghel

Filter

Kroniek

6 resultaten
*

In Veghel is het onrustig op een plein. Er is sprake van overlast van groepen jongeren. Op zaterdagavond (de 25e) en zondagochtend (de 26e) krijgt de politie meldingen van vechtpartijen, maar ze zien niets als ze arriveren. Er is niemand aangehouden en er lijken geen gewonden te zijn. Wel zijn er dit weekend twee gebouwen beklad aan het plein. Er staan hakenkruisen en Turkse vlaggen op.

*

De PVV-fractie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant stelt in Den Bosch vragen aan het provinciebestuur. De PVV stelt dat “Marokkaans en Ethiopisch straattuig het centrum van Veghel terroriseert.” De partij wil dat “het straattuig hard aangepakt wordt”.

*

Op de gevel van een voormalig ziekenhuis in Veghel zijn spandoeken opgehangen met teksten als: “Keulen 2.0? Nee tegen AZC” en “Rapefugees not welcome”. Dit is een reactie op het nieuws van de gemeente van dinsdag, dat ze driehonderd vluchtelingen op wil vangen. Hierna post Zwart Front op internet het bericht dat dit spandoek door hun “Brabantse activisten” is opgehangen. Ze plaatsen er een foto bij van het maken van de spandoeken.

*

Het College voor de Rechten van de Mens doet uitspraak over twee klachten tegen een supermarktketen uit Veghel. Bij haar filiaal in Rotterdam werd in oktober 2014 een Kaapverdiaanse vrouw geweigerd als klant die twee pakken babymelkpoeder wilde kopen. De caissière had bij haar weigering gezegd dat “mensen zoals jij” de babyvoeding doorverkopen. De tweede zaak gaat over een Chinese vrouw die in december 2014 en januari 2015 als klant geweigerd wordt als ze één pak babymelkpoeder wil kopen bij een filiaal in Leiden. In beide gevallen is sprake van discriminatie op grond van ras.

*

Er is een herdenkingsstoet met militairen die gevechtshandelingen uit de Tweede Wereldoorlog herdenken in het dorpje Mariaheide (bij Veghel). Er staat een groepje van circa acht scholieren langs de route. Ze roepen ‘Heil Hitler’ en brengen de Hitlergroet. Vervolgens gaan ze er snel vandoor.

*

Vandaag verschijnt het nieuwsbericht dat de Statenfractie van de PVV in Noord-Brabant de bouw van een moskee in Veghel wil blokkeren omdat het bestuur onder directe controle van Turkije zou staan.