Home » Nederland » St Willebrord

St Willebrord

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

De rechter in Breda geeft een 21-jarige man uit Sint Willebrord 120 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook moet hij de schade vergoeden van één van de brandstichtingen waaraan hij zich in 2012 schuldig maakte. In mei en juni 2012 was hij een van de daders van bekladdingen in Rucphen. Er verschenen hakenkruisen op de bibliotheek en op een schaftkeet. Een medeverdachte werd in oktober 2013 al veroordeeld.

*

Ergens tussen 8 en 11 juni wordt een schaftkeet in Rucphen beklad met hakenkruisen. Alle banden worden lek gestoken. Tijdens de latere strafzaken tegen twee daders uit Rucphen en St Willebrord, blijkt dat ze ook verantwoordelijk zijn voor een aantal brandstichtingen in 2012. In mei hadden ze de bibliotheek in Rucphen beklad.

*

Ergens tussen 12 en 14 mei wordt de bibliotheek in Rucphen beklad met hakenkruisen. Tijdens de latere strafzaken tegen twee daders uit Rucphen en St Willebrord, blijkt dat ze ook verantwoordelijk zijn voor een aantal brandstichtingen in 2012. In juni maken ze zich schuldig aan een volgende bekladding.

*

Bij een amateurvoetbalwedstrijd in St Willebrord maakt de scheidsrechter uit Breda een opmerking tegen een speler van Ghanese afkomst. De opmerking wordt als racistisch ervaren door de betrokkenen. Hierop staakt het team van die speler de wedstrijd.