Home » Nederland » Rucphen

Rucphen

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

Geert Wilders gaat donderdagavond naar Rucphen om raadsleden voor de PVV te werven voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Hij bezoekt een gemeenschapshuis in Sint Willebrord en houdt een toespraak. Een van de bezoekers zegt: “Er is geen moskee in Rucphen, dat moeten we zo houden“.

*

De rechter in Breda geeft een 21-jarige man uit Sint Willebrord 120 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook moet hij de schade vergoeden van één van de brandstichtingen waaraan hij zich in 2012 schuldig maakte. In mei en juni 2012 was hij een van de daders van bekladdingen in Rucphen. Er verschenen hakenkruisen op de bibliotheek en op een schaftkeet. Een medeverdachte werd in oktober 2013 al veroordeeld.

*

De rechtbank van Breda veroordeelt een 25-jarige man uit Rucphen voor een serie delicten tot negentig uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf. De man was mededader van een serie brandstichtingen in 2012 en betrokken bij het kladden van hakenkruisen op een schaftkeet en de bibliotheek in Rucphen in mei en juni van 2012.

*

Ergens tussen 8 en 11 juni wordt een schaftkeet in Rucphen beklad met hakenkruisen. Alle banden worden lek gestoken. Tijdens de latere strafzaken tegen twee daders uit Rucphen en Sint Willebrord, blijkt dat ze ook verantwoordelijk zijn voor een aantal brandstichtingen in 2012. In mei hadden ze de bibliotheek in Rucphen beklad.

*

Ergens tussen 12 en 14 mei wordt de bibliotheek in Rucphen beklad met hakenkruisen. Tijdens de latere strafzaken tegen twee daders uit Rucphen en Sint Willebrord, blijkt dat ze ook verantwoordelijk zijn voor een aantal brandstichtingen in 2012. In juni maken ze zich schuldig aan een volgende bekladding.