Home » Nederland » Rosmalen

Rosmalen

Filter

Kroniek

6 resultaten
*

Het nieuws komt naar buiten dat een rechter recent een verzoek van twee mensen uit Den Bosch heeft afgewezen om een referendum te houden over de komst van een AZC. De Gemeenteraad wees al eerder een dergelijk verzoek van een lokale partij af. De rechter wil de slagvaardigheid van de overheid niet ondergraven en respecteert dit besluit. Het AZC zou in Rosmalen moeten komen.

*

Op een gemeenteraadsvergadering in Den Bosch wijst de gemeenteraad het voorstel af om een referendum over de komst van een asielzoekerscentrum te houden. Een raadslid van een lokale partij is hier boos over en noemt een andere partij een ‘flapdrollenpartij’. Hij laat een grafsteen zien met de tekst ‘Hier rust de Bossche democratie, ter dood veroordeeld door het Bossche college en de gemeenteraad’. Een wethouder noemt de stellingname daarop ‘fascistisch’. Ze bieden later beiden hun excuses aan. Het raadslid wil misschien aangifte gaan doen en meldt ook dat de initiatiefnemer van het referendum uit Rosmalen naar de rechter gaat stappen om het referendum via die weg af te dwingen.

*

Een 39-jarige man uit Rosmalen krijgt van de rechter in Den Bosch een taakstraf van zestig uur en daarbij twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij was op 22 oktober gearresteerd wegens doodsbedreigingen richting de burgemeester van Den Bosch. Op internet reageerde de man op een artikel over de komst van een asielzoekerscentrum naar Rosmalen. Hij schreef dat hij op zoek was naar een vuurwapen en dat de burgemeester maar beter onder kon duiken. Als een van zijn dierbaren slachtoffer zou worden ‘van dat tuig’ zou hij de burgemeester opruimen.

*

De politie arresteert deze donderdagavond een 39-jarige man uit Rosmalen wegens het online bedreigen van de burgemeester van Den Bosch. Hij bedreigde hem met de dood in reactie op een nieuwsbericht dat er een vluchtelingencentrum in Rosmalen zou gaan komen. Hij schreef online: “Iemand voor mij machinegeweer inclusief achthonderd kogels in de aanbieding?”, de burgemeester kan maar beter onderduiken, schreef de man, want: “Als een van mijn dierbaren op een of andere manier slachtoffer wordt van dat tuig ruim ik hem op!”.

*

Een bouwbedrijf uit Rosmalen had in juni 2012 een Roemeense man niet de toegang tot het werk mogen weigeren. Ze dachten dat hij een tewerkstellingsvergunning nodig had. Omdat hij met een Nederlandse vrouw getrouwd is, heeft hij dat niet nodig. Het College voor de Rechten van de Mens stelt vandaag dat het bedrijf dus verboden onderscheid op basis van nationaliteit heeft gemaakt.

*

Op een niet genoemde bouwlocatie, ergens in Nederland, weigert een bouwbedrijf uit Rosmalen vandaag een Roemeense arbeider de toegang. Ze doen dit met het argument dat hij geen tewerkstellingsvergunning heeft. Maar omdat hij met een Nederlandse vrouw getrouwd is heeft hij deze niet nodig. Hij heeft een formulier bij zich waaruit dit blijkt. Toch wordt hem de toegang geweigerd. Hij dient hierom een discriminatieklacht in.