Home » Nederland » Nijverdal

Nijverdal

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Een vrouw uit Nijverdal klaagt op internet over een groot landelijk warenhuis dat in haar woonplaats nog steeds de oude Zwarte Pieten in de winkel gebruikt, terwijl men nu als beleid zou hebben om alleen nog ‘schoorsteenpieten’ te gebruiken. De winkelketen reageert op de klacht van de vrouw en zegt toe dat de oude Zwarte Pieten verwijderd zullen worden. Dit brengt een golf van reacties op gang. Zowel de vrouw als het warenhuis krijgen een stortvloed van verwensingen over zich heen. De vrouw krijgt circa 3000 scheldkanonnades en doodsbedreigingen voor haar kiezen. Er worden haar verkrachtingen toegewenst, haar wordt aangeraden voor de trein te springen en er wordt gezegd dat ze via de schoorsteen van een crematorium zou moeten verdwijnen. Ook het personeel van het warenhuis is bedreigd en de winkelketen doet hierom aangifte in Amsterdam. De daders zitten in de hoek van de voorstanders van Zwarte Piet. Op internet verwijdert de winkelketen alle bedreigende, racistische en onnodig kwetsende bijdrages.

*

Een glazen lift op het nieuwe NS station in Nijverdal wordt beklad met hakenkruisen en andere tekens.

*

De kinderrechter in Almelo berispt een vijftienjarige jongen uit Nijverdal wegens het verstoren van de rust. De jongen had in augustus 2012 dreigementen geuit via Twitter. Hij zou een aanslag gaan plegen op Texel zoals Breivik dat gedaan had en zou met een Hitlersnor op school gaan verschijnen. Ook dreigde hij met een ‘nekschot’.

*

Een 15-jarige jongen uit Nijverdal twittert vandaag dat hij naar Texel zal gaan om er een aanslag te plegen zoals Breivik gedaan heeft. Hij heeft het verder over het geven van een nekschot en hij wil na de zomer met een Hitlersnor op school te komen. In januari 2013 moet hij hiervoor bij de rechter verschijnen.