Home » Nederland » Montfoort

Montfoort

Filter

Kroniek

5 resultaten
*

De rechtbank in Utrecht veroordeelt een groep mensen die op 9 oktober 2015 een opvanglocatie voor vluchtelingen in Woerden aanviel tot boetes en werkstraffen. De gemixte groep van mensen met achtergronden bij voetbalsupporters van FC Utrecht en de actiegroep Ons Montfoort Vluchtelingenvrij viel de noodopvang toen aan met vuurwerk en nitraatbommen. Drie van de achttien verdachten worden vrijgesproken. De acht mannen met de hoogste werkstraffen komen allemaal uit Montfoort. In acht zaken wordt er door de verdachte of het Openbaar Ministerie hoger beroep ingesteld.

*

Twintig mannen met bivakmutsen en nitraatbommen bestormen op deze donkere vrijdagavond een vluchtelingenopvang vol met gezinnen in Woerden. Ze zijn in het zwart gekleed. De aanvallers breken door de hekken en gooien nitraatbommen, vuurwerk en eieren richting de opvangplek met zo’n 150 vluchtelingen, waaronder 50 kinderen. Er worden elf aanvallers opgepakt die zeker tot maandag vast zitten. Een deel van hen heeft een link met een actiegroep uit Montfoort: Ons Montfoort Vluchtelingenvrij. Tijdens het latere proces blijkt uit chatgesprekken vooraf wat de bedoeling is: “We laten die tyfusapen weten dat we ze kapot gaan maken… Dood aan de moslims”.

Geert Wilders van de PVV neemt afstand van de aanval.

*

Dit is het tweede weekend dat de militante actiegroep Ons Montfoort Vluchtelingenvrij spandoeken in Montfoort ophangt tegen asielzoekers. Het gaat om witte lakens met teksten als “Eigen Volk Eerst” en “Stop de islam” op vier plaatsen waar veel mensen komen. De politie haalt ze weer weg.

*

In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 september hangt de actiegroep Ons Montfoort Vluchtelingenvrij vlaggen en spandoeken op tegen de komst van vluchtelingen in Montfoort. Er staan teksten op zoals: “Sluit de Grenzen”, “Eigen Volk Eerst”.

*

In een scholencomplex in Montfoort zijn dit weekend vernielingen aangericht en hakenkruisen aangebracht. Dit is al het derde opeenvolgende weekend dat vandalen vernielingen aanrichten, zoals het ingooien van ruiten.