Home » Nederland » Maarssen

Maarssen

Filter

Demonstraties

1 resultaten
8 feb 2014
Door:
Voorpost
Plaats:
Maarssen
Deelnemers:
5 personen
Extra:
Groepje activisten van Voorpost staat op dak met spandoek naast CDA-congres. Ze protesteren tegen steun voor moslims.
Organisaties:

Kroniek

5 resultaten
*

Bij een tankstation in Gouda plegen enkele mannen uit Maarssen geweld tegen mensen die een achternaam hebben die veel in India en Suriname voor komt. De mannen uit Maarssen bespugen, slaan en duwen de slachtoffers. Ze grijpen hen bij de keel en roepen kreten als “Joden! Hamas, ham, joden aan het gas, kankerjood”.

*

Dit weekend heeft Identitair Verzet volop geflyerd in Utrecht en Maarssen tegen drugsdealers in de politiek. De folderactie is gericht tegen een VVD’er die opgepakt is voor een drugsplantage en corruptie. Bij het nieuwsbericht plaatst de actiegroep er een foto bij van een spandoek op treinstation Maarssen met de tekst: “Geen dealers in de politiek!”.

*

Een actie van Voorpost bij het CDA-congres in Maarssen. Ze protesteren tegen de rol van het CDA bij “de islamisering van Nederland”. Voorpost staat op een dakje bij de ingang van de zaal met een spandoek waarop staat: “CDA – Christenen dienen Allah? Stop Islamisering”. Uit een megafoon laten ze “islamitisch gejammer” horen. Voorpost roept het CDA op de “collaboratie met de islam te stoppen”. De actie staat onder leiding van Florens van der Kooi. Er zijn geen actievoerders aangehouden.

*

Vandaag bericht een krant over een incident op een weg tussen Maarssen en Breukelen op een niet genoemde datum. De politie houdt een auto met drie Marokkaanse mannen aan. Er zijn allerlei irritaties over en weer. De politie geeft de mannen uiteindelijk een bekeuring van 220 euro omdat ze een luchtverfrisser aan de achteruitkijkspiegel hebben hangen. Die zou het zicht belemmeren. De advocaat van de mannen zegt dat ze niets illegaals deden en kondigt een bezwaar aan.

*

Een 48-jarige vrouw uit Maarssen krijgt van de rechtbank in Utrecht een boete omdat ze in augustus 2010 twee Marokkanen racistisch uitschold bij een voetbalveldje in haar buurt.