Home » Nederland » Hardenberg

Hardenberg

Filter

Demonstraties

1 resultaten

Kroniek

6 resultaten
*

Deze avond is er een inspreekronde in de gemeenteraad van Hardenberg. Een inspreker zegt dat sinds de komst van een AZC “als het ware iedereen met een buitenlands voorkomen over één kam wordt geschoren”. Hij ervaart haat, afwijzing en agressie. Alle moslims moeten dood en als hij op het station loopt wordt hem toegeroepen een kaartje naar Aleppo te kopen. Discriminatie zou dagelijks voorkomen in Hardenberg. De gemeente besluit geld uit te trekken om een aanjager aan te stellen die alle activiteiten op het gebied van integratie coördineert.

*

De gemeenteraad van Hardenberg besluit deze avond de komst van een asielzoekerscentrum goed te keuren. Er is bezwaar onder de burgers en er is onrust. Er staan protestborden in de gemeente met teksten tegen komst van asielzoekers. Een bord waarop de komst van asielzoekers wordt toegejuicht is na een paar uur weer omver getrapt.

*

Een man uit Dedemsvaart krijgt van de politierechter in Zwolle een korte werkstraf voor het beledigen van een stadswacht in Hardenberg in december 2013. Aanvankelijk wordt de man ook discriminatie verweten omdat hij over het gebrekkig inburgeren van buitenlanders klaagt. Dit feit levert echter onvoldoende bewijs voor discriminatie op en daarom wordt alleen het beledigen bestraft.

*

Iemand uit Hardenberg krijgt een boete van de politierechter in Zwolle vanwege het beledigen van een stadswacht in Hardenberg in december 2013. Met een kompaan plaatste de verdachte beledigingen op sociale media. Aanvankelijk is er in de aanklacht ook sprake van discriminatie vanwege het afgeven op het vermeend gebrekkig Nederlands dat de stadswacht zou spreken. Er is echter onvoldoende bewijs voor strafbare discriminatie.

*

In de periode van 7 tot 21 december maken twee mannen uit Hardenberg en Dedemsvaart zich op Facebook schuldig aan het discriminerend beledigen van een stadswacht uit Hardenberg. Ze waren boos op de stadswacht vanwege een akkefietje.

*

Vandaag staat in de krant dat enkele kinderen van twaalf jaar oud enkele weken geleden graffiti hebben gespoten in Heemse (Hardenberg). De jongens brachten onder meer een hakenkruis aan.