Home » Nederland » Dedemsvaart

Dedemsvaart

Filter

Kroniek

4 resultaten
*

Iemand met een Arabische achternaam wordt in Dedemsvaart beledigd door een man uit Lutten. Die gebruikt de woorden: “Kutbuitenlander, ga terug naar je eigen land“. Er dient een strafzaak in juli 2017.

*

Een man uit Dedemsvaart krijgt van de politierechter in Zwolle een korte werkstraf voor het beledigen van een stadswacht in Hardenberg in december 2013. Aanvankelijk wordt de man ook discriminatie verweten omdat hij over het gebrekkig inburgeren van buitenlanders klaagt. Dit feit levert echter onvoldoende bewijs voor discriminatie op en daarom wordt alleen het beledigen bestraft.

*

In de periode van 7 tot 21 december maken twee mannen uit Hardenberg en Dedemsvaart zich op Facebook schuldig aan het discriminerend beledigen van een stadswacht uit Hardenberg. Ze waren boos op de stadswacht vanwege een akkefietje.

*

Vandaag meldt een krant dat twee veertienjarige jongens uit Dedemsvaart en Nieuwleusen zijn aangehouden voor het spuiten van graffiti in Dedemsvaart. Ze spoten een hakenkruis met de tekst “Fuck de Popo” (Popo=politie).