Home » Nederland » Handel

Handel

Filter

Kroniek

3 resultaten
*

Het Gerechtshof in Den Bosch spreekt in hoger beroep een 25 jarige man uit Helmond vrij. Hij had in september 2012 in Handel (gemeente Gemert-Bakel) een discotheekportier met de dood bedreigd. Vervolgens beledigde hij op het politiebureau in Beek en Donk een agent met de uitspraak “jij blije aap”. De man uit Helmond kreeg hiervoor in augustus 2014 een boete van vijfhonderd euro voor. Het Gerechtshof heeft echter onvoldoende bewijs gevonden dat hij de portier bedreigd zou hebben. Bovendien is “blije aap” geen strafbare belediging, vanwege het voorvoegsel “blije”. In de berichtgeving wordt niet duidelijk gemaakt of de agent een donkere huidskleur heeft.

*

In het arrondissement van de rechtbank van Den Bosch moet een jonge man uit Helmond voor de rechter verschijnen wegens het bedreigen van een discoportier in Handel in september 2012. Hij is daar destijds voor gearresteerd en meegenomen naar het politiebureau in Beek en Donk. Daar heeft hij toen een agent beledigd met de woorden: “jij blije aap”. In de berichtgeving wordt niet duidelijk gemaakt of de agent een donkere huidskleur heeft. De man krijgt een boete van vijfhonderd euro voor de bedreiging en de belediging. Er volgt in september 2015 nog een hoger beroep in deze zaak.

*

Een jonge man uit Helmond bedreigt in Handel een beveiliger van een discotheek met de dood. De politie pakt hem op, maar op het bureau in Beek en Donk beledigt hij een agent met de woorden: “jij blije aap”. In de berichtgeving wordt niet duidelijk gemaakt of de agent een donkere huidskleur heeft. Hij wordt aangeklaagd wegens bedreiging en het beledigen van een ambtenaar.